Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Helló Elie Wiesel

2009.12.12. 04:08 GyZ

avagy kérdésem Elie Wieselhez

A Nobel Békedíjas Elie Wiesel jött, látott és beszélt. Mondandójában szerintem éppen elegendő ízlésesen tálalt gondolatcsemege volt ahhoz hogy a képernyő mögül szavait kukkantó - képernyőzavar - érdeklődők kísérletet tehessenek esetleges, egyébként markánsan sajnálatos politikai- és/vagy rasszelfogultságaik fékezésére, avagy örömteli búcsúztatásukra. Nade Matildka, már rám ne pöccintse a cigarettavég után a duplaikszet, nem a szokásos álfelvilágosult maszlagot óhajtom elrejteni jóltopologizált melltartójában. Promisz. Kuitás.

Az antiszemitisztikus gondolatmodellek észleléseim szerint szuggeszciókból építkeznek, válnak sztereotípiákká és csak ritkán kerülnek ütköztetésre mindazon benyomásszövetek "ekcsüel" - hah! - szellemi gazdatestjeivel, kiknek pedig lehetőségük adódhatna a szuggeszció opciószerű leleplezésére. Érted? Ha igen,olvasd el az utóbbi mondatot újra, hátha mégsem. De ha tényleg nem, akkor itt van Tesco Gazdaságosban, hogy az overallos Calgonos faszkalaphalmaz is értse: Ha már eldöntötted hogy antiszemita, SŐT!, BÜSZKE antiszemita vagy, akkor nem fogod meghallgatni Elie Wieselt, hiszen teljesen világos számodra hogy ittlétének funkciója nem más mint világuralmi agendájának hipnotikus propagálása hazai szelídbirkák iszonyú örömére kik még hajbókolnak is sziluetturuknak, megejtően ébertelenül - csak a te kedvedért, Ábrándos Nyenyecskő: (h)ébertelenül - az egyenlőséget hazudó, ám számodra egyértelműen megmutatkozó szuperioritástudat felől. Ha nem csalódom epikusat, akkor ezek a kapcsolódó sztereotípiák, de ÁLLJ!

A sztereotípia nem szitokszó. A Csintalan, az igen, egy ideje az már az. De a sztereotípiák valójában nem söprendőek le csak úgy kezsöl mód a stóláról. Mertmivel: a sztereotípiának funckiója van, mégpedig, a cáfolatért kiáltás üdvös funkciója. Mielőtt elkezdtem írni ezt a cikket a kezemmel, találtam ezt a cikket Tóta W. Árpádtól, és meglepetten tapasztaltam hogy Bayer Zsolt zsidózós rantjére Tóta W. parodisztikus módon reagál, tehát megrajzolja magát gonosz, kapzsi zsidónak aki mérhetetlen tőkeéhségében még azt sem bánja, ha profithalmozása következtében rombadönti a világgazdaságot. Ezzel nekem bajom van. Mégpedig az, hogy ez nem ad hozzá semmit a Tárgyhoz, ami jelen esetben egy újságíró rant-je, Tóta W. csak megnagyítozza, de nem látok érveket arra nézve hogy Bayer Zsolt hol nézi be a kottát. És erre a rámutatásra szerintem szükség van.

Mert Bayer Zsolt szerintem tényleg simán azt hiszi amit ír, és amit a Tóta W. parodisztikusan lefest with bigessz nagyító on top. A bioprogramként kultivált antiszemitizmus építőkockái benyomásom szerint IPPEG az ilyen észlelésegyüttesek nyomán szökkennek mintegy: SZARba, haha, nem hagyhattam ki. Tehát ez egy komolyabb cucc, mert szerintem éppen a kérdést illető Lényegről szól. A kérdést illető Lényeg pedig nem más, mint

a Sztereotípia Maga

hiszen az antiszemita valóságcsatorna csipszes csekkolója gyaníthatnó-ók, éppen a sztereotípiák mentén vélelmezi azt, amit. Tehát ez az az ütközési felület, amit érvkészletként bedobhatónak találhat ha meg kell védenie konvikcióit, és ezért tűnik számomra sarkalatos kérdésnek hogy milyen viszonyulást villant Elie "The Man" Wiesel a széles körben elterjedt antiszemita toposzokhoz. Mint ilyen, sajnálkozásom foka leírhatatlan hogy a tegnapelőtti eseményen Elie Wieseltől senki sem és senki se nem kérdezte meg, amit most majd én itt, erre vanik ez az egész cikk. Balog Zoltán remekelt mondjuk, azt mondja, mindenkinek örülnek, akik tisztességes szándékkal jönnek. Notifikáljad, lávör: a kijelentésben ott van a kígyóisztikus sugalmazás, hogy nem vagyunk mi ám biztosak ám mi abban hogy a te szándékaid azok tisztességesek ám, résen, ott vagyunk, ám mi ám. Döbbenet hogy képtelen nem telefingani a szobát a csávó.

Naszal. Tudom, hogy a hazai idegennyelvbeszélés kultúrája - hát még az anyanyelvi, mi? - egység helyett a kétségbe (r)ejt, ezért lefordítom neked fenti, képesített kérdésemet, Kedves Ábrándos Nyenyeckő. Ezt kérdezem Elie Wieseltől:

Helló Elie Wiesel Úr, kérem ossza meg véleményét az antiszemita sztereotípiákról.

Egy autentikus véleményt akarok hallani erről, és szerintem az övé elég autentikus lenne. Olvastam egy 2002-es gondolatot az embertől, ami elég jó szerintem. Azt mondja, hogy az antiszemita még meg sem született embereket is gyűlöl. Már előre. Az észlelés nagyon pontos, de tudom, mit mondana az antiszemita. Azt, hogy: najójó, de AZ a poronyt sem lehet más majd mint AZOK, MERTHISZEN. És innentől, ebben a körvonalazott valóságban ugyanúgy érvényesülhet a többi sztereotípia. Tehát érdekel ez a cfhuccfh, - legközelebb esernyőt is köpök - de főleg az, hogy mit mondana Elie Wiesel. Nem tudom, hogy ma válaszol e kommentben, de a lehetetlent máris magunk mögött tudhatjuk.

Tsókollak!

Szólj hozzá!

Címkék: zsidó antiszemitizmus szimpózium elie wiesel miazvalójában

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr421591846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása