Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Se Veled, DE Nélküled

2008.03.31. 20:38 GyZ

avagy Fától A' Erdőt













JOBB
an elszontyolodtam a Népsavazás eredményétől mint saccoltam volt, hogy fogok. Az Erős Orbán Viktor Országában keserűbb níköm a kávé, és keményebb, hűvösb' a paplan is, Igen!, Igen!, Igen!
 
AZÉRT, ahogy az Ötödik Pecsétben is meg van mondva:

Neeeem szabad ám idegeskednííííí!

Amikor ugyanis Viktor előrehozott választást haluzik, - mint átlag minden páratlan hónapban - akkor nem feltétlenül rendelkezik potens taktikai eszközökkel a hatalom átvételének érdekében. Elméletem:

Viktor AKKORÁT szúrt a Vörös Tehén vaskos alfelébe, hogy mindez:

1. vagy Orbánnak VISSZAFELÉ sülhet el a Nap Végén, mint egyfajta, a Kormányra kvázi-kedvező hatást gyakorló Sokkterápia, avagy:

2. A Kormány CSAKUGYAN bedől, és kénytelen lesz átadni a joystickot a Vezírnek, akire ettől valszeg azonmód az Idők Végezetéig s Azon Túlig tartó vigyorgófrász köszöntene reá, és lehetne emígy Lütyő Mosolya a Magyar Néplélek büszke manifesztje a húszezres bankón. Meg az összes többin.

EMITT jeleznőm: ha a Kormány valóban bedől a Népsavazás által Naracsra festett ég alatt, akkor: áldásom reá. Akkor ez a Kormány: SZAR. Megadom az újarisztokrata variánst is, meg én!

Akkol ez a Kolmány: SZAL.

Semmit sem unok jobban, mint a kormányzati, köldöknézős szabadkozásokat, komolyan, még a Fidesz demagóg, luftballonfetisiszta népleoltogatásánál is nagyobbakat tudok rajta ásítani. Gyurcsány Ferencnek és kabinetjének NEM MARADT több tere sem pedig hitele a szabadkozásra. Nem akarom újból Lendvai önkritikus belátáskészsége felett arcomba tolni a csipszet, lett légyen pedig ízesítése szimplahagymás, a hülye, végredundáns tejfölgranulátum nélkül. Nem! Nem! Nem! Tovább megyek: Nemö! Nemö! Nemö! Különben bírom Lendvait. Szerintem többek között remek improvizatőr, ezt sok hazai, élvonalbeli férfi politikusról sem mondhatnók el. Meg lehet, hogy a lábai is jók.

Üdvözítő, hogy a Miniszterelnök alapvető változtatásokon gondolkodik - ahogy tettenérhető az is, hogy a Fidesz ettől: nem boldog. Orbán vagy érdemileg passzívan figyeli a koalíciós eseményeket és ítél el minden kormányzati rezdülést, avagy az előrehozott választások mielőbbi kiírását sürgeti. Teheti: ma népszerű. MA népszerű? Az egyetlen érdemi kérdés így hangzik: milyen árat fizettet Viktor a popularitásáért, és milyen árat fizetett az ország a morfiummal bőséggel szórt struccpolitikáért?


Egyik szemem sír, a másik üveg a Koalíciós helyzet miatt. Namost. Én tökre bírok bizonyos fazonokat az SZDSZ-ből. Szerintem jó arcok. A Gusztos Péter, Fodor, a szenvedélyesebb Kóka is elég okés nálam, a Horn Gábor, - még akkor is, ha Ferit oda küldte, szerintem poénos volt, sőt lehet, hogy megrendezett is - Magyar Bálint, vagy Béki Gabriella. Annak a nőnek milyen aranyos, kedves hangja van már, de nem? Kész vagyok tőle, ahogy beszél. Tehát azt kell mondjam, humánpaletta szintjén számomra hitelesnek tűnő, mélyhülye szóval: "modern" gondolkodású személyiségeket receptálok. Sajnabajna hiába: valami ugyanis - szomorú mód - nem kósersajt az SZDSZ-ben. Merjem é mondani? Nem kóser a jelenlegi VISZONYOKKAL, már amennyiben a neoliberalizmus iránt tanúsított befogadókészség kerül terítékre. Ez ugyanis 1% körül átlagol a Népesség körében, ami: nem sok. Ehhez add hozzá a teljesen vállalhatatlan választási botrányokat, és egy Párt voltaképpen egész nyugodtan becsukhatja a kapukat egy decens demokráciában. Ezt úgy mondom, mintha tudnám. Pedig csak blöffölök, és szoktak ehhez hasonló összehasonlításokat végezni jeles, hiteles elemzők. Tehát más tollával, és csak azért, mert szerintem most helye van annak a tollnak.

Jelenleg az SZDSZ tűnik a legsúlyosabban sérült politikai egységnek az elmúlt évek közéleti csatározásaiban aktívan részt vevő szereplők között. Az SZDSZ ténykedésének ugyanis tétje volt, meglehet, lesz is - a liberálisok voltaképpen nevükkel vitték el a balhé egy masszív részét és ejtettek sebeket a párt testén az egészségügyi reformmal és annak brutális népszerűtlenségével. Szomorúan mondom, és tényleg szomorúan, hiszen én is liberálisnak gyanítom magam:

Ha nem találnak ki valami naaaagy-nagy okosat, akkor kérném: az SZDSZ-nek lőttek.

Aranyos a Csintalan Babe a HírTV-ben, meg általában is a média haknireakciója. Én nem tudom, egymást nézik hülyének, vagy csak a nézőket? Válságról és komoly tétekről beszélnek. Bah. SZÓ nincs ilyesmiről.

Szombaton a következő történt: Gyurcsány Ferenc torkon ragadta koalíciós partnerét, amúgy férfiasan odatette a falhoz és térddel rúgott ODA, ahol meglehhhetős mód FÁJ, aztán a jól végzett taktikai manőver tudatában porolgatta le tenyerét a földön nyöszörgő Magyar Liberalizmus felett. Azt kell mondjam: LIBERÁLISKÉNT, emberek: hogy a Feri kurva jól csinálta. Olyan út felé fordult, mely alternatíva lehet. És ezért akar a Viktor előrehozottat már AZNAP, semmi másért. Persze aranyosan előadja casual Indexes kamerák kereszttüzében, hogy "óhm, ühm, hm, hát mondott valamit ... uhm... szóval tudod... öhm... valamit mondott?"

Az SZDSZ sajnos vállalhatatlan párt lett. Egy olyan párt, melytől távol maradni nagyobb népszerűséget jelent, mint együttműködni vele. Feri ezt bőven kiszámolta, szombati aktusával pedig - ez van, bocs a csúnya szóért - egy szopó-nyaló fürdőskurva szerkójával kínálta meg a koalíciós partnert. Amit persze nem muszáj viselni: de ha velünk akartok maradni, akkor felveszitek. Kérdés van? Hát én így látom, szerintem ez történt.

"Akkor mi MA ki fogunk lépni!" - mondhatta volna Kóka.
"Menjetek, Isten hírével!" - replikázott volna Gyurcsány akár egyenes adásban is, ne legyenek kétségeink.

Az SZDSZ a jelenlegi viszonyok tükrében ezek közül az alternatívák közül csemegézhet: vagy az MSZP poilitikai prostituáltja lesz a továbbiakban, amíg - amíg kb. jóég tudja, mi, avagy: kilép, és hal meg azzal a szikrányi dicsőséggel, melyet magával ragadhat, ha önként ad középujjat a koalíciónak. Ami egyenlő az öngyilkossággal. Bizarr, mikor az öngyilkosság az egyetlen út a méltósághoz, nemde?

Megint csak mondám: ne legyenek kétségeink, itt nem fog lenni engedékenység. Gyurcsány már NEM TEHETI meg, és bizonyosan kimatekozta, hogy neki egy Csók, SZDSZ! éppen olyan jó, mint egy fürdőskurva SZDSZ. Ez a helyzet.  Az lesz, amit az MSZP akar, vagy ki lehet lépni. A Miniszterelnök szombati üzenete ENNEK a víziónak az üzenete, jóllehet taktikus mód, a politikai viszonyok tükrében diplomatikus csatornákon adta a liberálisok tudtára, mi az új kotta.

Gyurcsány továbbra sem törik, önként s dalolva: semmiképpen. Első kérdés, mit tud virítani az elkövetkező időkben, mert virítania KELL, ráadásul feszes tempóban. Ha erre nem lesz képes, megvonom tőle a támogatásomat. Gondolom most meghökkent a Feri. Illetve kérdés még, változik é érdemben bármely ellenzéki frakció műsora. KUDOS Tarlós "Mega! Centurio!" Istvánnak, aki néminemű cinizmussal kérdezte Bethlen Jánostól a Naphergeldében:

"Tessék nekem megmondani, Szerkesztő Úr - hallott Ön már mást is Dávid Ibolya Elnökasszonytól azon túl, hogy mindenre kitűnő programjaik vannak?"


A kérdés jogos. A kérdés jó. Szerintem Dávid Ibolyának IS mérlegelnie kéne, mivel fenyeget a Viktor Királysága. Vezérkérdésekből jelen pillanatban csak egyetlen egy van hátra: mit hoz a Jövő, mely pedig

már el is kezdődött??

1 komment

Címkék: politika koalíció viktor hurka előrehozott

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr46405628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2008.04.02. 13:38:10

Minden ízében zseniális a strip. :))
süti beállítások módosítása