Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Kúrzus

2009.03.24. 08:27 GyZ

avagy Ma Te Vagy a Hordóban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétséget megtartani csak akkor, ha hasznos neked is és a kétségnek is. Arról azonban ne legyenek kétségeid, - vagy ha vannak, úgy brutalizáld amazokat a mediaplayer.blog.hu szubjektív politikai megmondóperiodika buzgónbólogató ajánlásával - hogy a valamirevaló politikus a merő vereségből is kiírja az emlékezetesség metaüzenetét. A NAGY politikus még a halhatatlanságét is. Volt aki nem tudott mást ígérni mint vért és könnyeket. Nade betartotta!

Gyurcsány Ferenc önhatalmú pozícióbeáldozását mai eszemmel józan és egyben elegá!NCS! megoldásnak ítélem meg. Gesztusa nyílt metaüzenet, melyet pocsolyán túl, Nevadában így zizeg vissza a millió orca mögé bújt visszhang::

He is here to STAY, bitches!

Ejcsd: Feri marad. Furcsa mód tiszta erőből kondolálok Orbán Viktor szerintem markánsan derűtlennek taksálható közérzetével, és itt van hogy miért: Orbán Viktor akkor sem örülhet, mikor VÉÉGREMÁR ECCER A' ÉLETBE' LEHETNEMÁRVÉGRE! Akkor is elrontja a játékát ez a gonosz, kiszámíthatatlan, alamuszin romlott és romlottan alamuszi ember, akinek legfőbb orbánibűne tradicionálisan az marad, - smint ilyen: fog lenni holnap is - hogy szokás szerint Viktor előtt jár.

Kíváncsian várom hogy Gyurcsány hátrébblépése kapcsán milyen erőteret rajzol fel Mr. Válság és Mr. Bélpolitika. A folyamatábra első, gyanítható csuklómozdulatai - már ilyen szolgai metaforMák buzgó ajánlásával rettegem az Orbáni Te(n)(rr)orrezsimet - cirkalmasnak ígérkeznek, hiszen a Valamirevaló Politikus karrierje akkor kezdődik, mikor - kapaszkodjál - befejeződik.

Saját bevallása szerint, Gyurcsány elvesztette a hitelét. Mikor ezt egy politikus magáról állítja, szerintem három dolognak kell következnie:

1. Seppuku, Feri!

2. a Nép Immár Megbocsájt, Feri!

3. Új Lapot Húzhatsz, Feri!

Gyurcsány Ferenc megrajzolhatja magát csípőskedvű ellenzéknek Orbán Viktor hipotetikus - HAH! - kormányával szemben. Innen erről a helyről jeleznőm: még most sem tudhatjuk, mit csinálna Viktor. Innen erről a helyről jeleznőm azt is, hogy pontosan tudjuk mit csinálna Viktor, de a kényelmes BUDDHÁSKODÁS végett jobb arról nem beszélni.

Egy Orbán Kormány kőkemény intézkedéseket hozna, - és hoz is majd valószínűleg - miközben a hívek éberségképzetét a puszta hitéletigény - (h)ítéletigény?? - kiszolgálásával csitítaná. Gyakorlatilag teljesen mindegy hogy számok és reálintézkedések kapcsán a Nagyok milyen döntéseket/mechanizmusokat hoznak és működtetnek a hitet áhító egyén előtt, ha az egyén biztosítva van róla, hogy a Nap Végén Nagy Tesó Megérti őt. Sőt: Őt!

Nagy Tesó Törődik. VELED Törődik! ÉRZI a fájdalmadat, ISMERI az Álmod. Meg is mondja neked őket. Mind. Meghallgat téged. Téged hallgat meg. És tudja mit szeretnél hallani. Azt hiszitek bajom van ezzel? Dehogy. Régen volt, el voltam keseredve tökre, hogy az emberek milyen kurvahülyék. De nem azok ám, csak nem érdekli őket annyira a bélpolitika, hogy rétegesebb véleményt formáljanak. De hát kit igen? A nólájfert meg a politikust, azokat. Most és itt legalábbis ez tűnik a helyzetnek. Egy olyan politikai klímában élünk, ahol az emberek hülyének történő nézése tökéletesen védhető, mi több: gyümölcsös politikai agenda. Viktor populizmusa, olybá' tűnik, visszafordíthatatlanul claim-elni fogja a Hatalmat.

Felvetődik:

Na és akkor mi van?

Hát, akkor két dolog van. Vagy bekövetkezik az, amire Gyurcsány figyelmet hív fel, vagy mindez dramatizálásnak minősül és mégiscsak demokratikuss! keretek között zajlik majdan le az az orbáni periódus, mely egy belpolitikailag gyaníthatóan keserves négy évet követően Orbán Viktor balanitisrágta faszba történő, immár hagyományőrzésnek megajánlható elzavarásával zárul.

Gyurcsány és Debreczeni József alapfélelme, hogy Orbánbébi pingvin-tekintélyelvre tör. Csak máshogy mondják. Feltevésük szerint csak fővesztés terhe mellett írhatom majd le kapcsolódó TITOKOS!! észlelésemet, melyet most leleplezeck:

Orbán Viktorról nekem egy -

pingvin!!

jut eszembe.

Igen! Igen! Orbán Viktorról nekem egy pingvin jut eszembe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- RÓLAM Viktor?? Hábbeneszóljámár!!

Felvetődik újra csak:

Na és akkor mi van?

Azt remélem, semmi. Tudod miért kemény dolog toleránsnak lenni? Elmondom: azért, mert toleránsnak lenni annyit jelent, hogy tolerálnod kell az intoleranciát. Amíg Orbán Viktornak nincs azzal baja, hogy szerintem ő egy pingvin, addig én nem félek tőle. De ha baja lesz, gondolom, kommentel.

Komolyra (f)ordítva: Orbán Viktornak természetesen van elképzelése a valós dolgokról, a valós szituról. A tömegek balfasznak történő nézése és a balfaszság feletti boldogságélmény kebelre való szorításának atyai helyeseltetése egyszerű eszköz csupán a Vezér véglátens dogma-kezében. Mint a sámli. Mint az öltöny megigazítása. A hülyeséggel nem folytathatsz vitát. A hülyeség abban a pillanatban legyőzött hogy harcra kerekedtél vele szemben. Ehelyett táplálhatod, és le is szavaztathatod, sőt, rögvest magad mellé. Ez egy jó módszer ám, mert annak, aki csak simán hinni szeretne, bőven elég elmondani a szedálós szöveget, amiért effektíve ott van.

Várakozásaim szerint Viktor viszi el a balhét egy FELELŐS és KONSTRUKTÍV, Gyurcsány vezette Ellenzékkel. Ha azt látom majd hogy e két erő - Fidesz Kormány és MSZP-t gravitáló Ellenzék - képes lesz gyümölcsös funkciók nyomán EGYÜTTMŰKÖDNI, én meg fogok hatódni. De ha leölik egymást - attól nem hatódom meg. Jót röhögök viszont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr901021612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása