Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Nemcigány Bűnözés

2009.02.10. 14:55 GyZ

avagy a Domináns Árny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cigánybűnözés ma már többek között szemantikai kérdés. Szemantika az, amikor egy csoport embernek azt mondod, hogy menjenek át egy szobán, és kerüljék ki a kupac szemetet, amit a terep közepén látnak majd. Egy másik csoportnak azt mondod, hogy menjenek át ugyanazon a szobán, de ne felejtsék el alaposan megszemlélni a terep közepét uraló modern művészeti alkotást. Ez a csoport áhítatosn nézi majd a hulladékot.

A "cigány" szóval van a para. A "cigány" szó elvesztette jelentését. Ugyanúgy jelöli a békeszerető romák sokaságát, mint a bűnöző életmódot folytatókét. Tehát, ha netán lelkiekben és/vagy fizikálisan is nehezen érint téged ha egy bűnözőcigány remake-elte az anatómiádat, abból, léccifike, ne vonj le végleges következtetéseket az egész cigányságra - roma társadalomra - értve. Mit mekegsz? JÓL HALLOM?? Hogy ezt már ezerszer hallottad? Naja, én is. De akkor mi a helyes helyzetértékelés? Igaz lehet az, hogy a cigányság genetikailag hajlamos a bűnözésre? Lehetsz ekkora protonáci, baszdmeg? És még csak demagóg sem vagyok. Hogy miért nem, rögvest kifejtem.

Jó lenne végre továbblépni a felszínes szemantikai faszkodáson, - faszkodás copyright by Gyurcsány -  ahol a bűnözőcigányokat érintő, mindenféle témafelvetésre azonnali, mindent vivő aduász a "te egy rohadék rasszista vagy!" varázsige.

Feltevésem, hogy a bűnözőcigány számára a bűn egyszerű túlélési stratégia, magától értetődő, sőt követendő viselkedésminta. Gondold csak el milyen elemek jellemezhetik egy bűnözőcigány közösség értékbázisát. De tényleg, mi? Ha sorra vetted a sok-sok marhaságot, lásd be, hogy a végén a dominancia jön ki. Ne legyenek kétségeid, egy bűnözőcigány közösségben a Legvégsőbb Kommoditás a dominancia.

Ez a dominancia a Végső, kvázi: Faragatlan, önfinomításra ingert és hajlandóságot nem érző/nem mutató szellem megélését dícséri, úgy saccolom. És nem azért, mert a cigányt alsóbbrendűnek tartom, korántsem. Hanem mert nincsen minta sem, ami megmutatná, hogy az önfinomítás egy lehetséges, sőt: kultiválható formája az emberi létezésnek. Ehelyett marad:

A Dominancia Kultúrája

Úgy képzelem, ez a bűnözőcigány közösség legfontosabb hajtóereje is egyben. Dominancia Benzin, bébi. Ismeritek a Shield c. sorozatot? Ebben mondja a főszereplő kemény zsaru Vic Mackey, hogy:

"Az utcán nem az számít, mit teszel, hanem hogy mit HISZNEK, hogy tenni fogsz."

Szerintem sosincs jogunk, mi több: MÓDUNK SEM megfelelően ELŐítélni az EGYÉNT. Ezért is van benne a szóban az "elő" - tag. Khm. Mármint "elő" előtag. A szó maga elárulja, hogy nem egy védhető dolog. Szóval az előítélet eleve egy szákkos dolog, lett légyen alanya cigány, avagy lett légyen épp': más.

Jelen kinyomásom, hogy a cigányságunk bűnöző életmódot folytató rétegei - mert a cigányságunk a miénk, gyerekek, ezt jobb, ha tudjátok - kábé 1. letükrözi saját belső állapotunkat, majd 2. szabadjára engedi a Jungeánus Árnyat. Carl Jung kozmonauta és pszichopáter szerint az Árny az a része a lényednek, amit elrejtesz mások elől. Namost. Úgy képzelem, hogy a bűnözőcigány életérzés működtető ereje éppen az, hogy 111%-osan élem meg magam, mindennemű, bennem rejlő dominancia-potencialitás totális felkutatásával és megnyalábolásával. Tehát akkora ordas gecinagy kan vagyok, amekkorának csak tudom magam láttatni és megélni. Ne gondold hogy van ebben a közegben más választásom, bébi. Nem mutathatom gyengének magam, mert szétszednek a többiek, akik szintén dominánsak akarnak lenni. Gyanús lesz nekik, miért nem tettem a gyerek fejébe a tomahawkot, higyj nekem.Bele kell tennem, bele KELL.

Ide kapcsolódik egy ismerősöm remek észlelése is. Ő kifejtette, hogy a helyzet az, hogy a bűnözőcigánnyal nem beszélhetsz szépen/udvariasan, nem kezdeményezhetsz vele argumentációt, mert rögtön sunyinak, őszintétlennek, szakszóval: habisztinek néz majd.

"Hőőőhő, há' mit okosító itt geccí?? Habiszti vagy, geccí?? Há' főnyítlaaak!"

De láttuk már, hogy lélekben tudunk bűnözőcigányok lenni. Azt hiszem ez az egyik fő gond. A bűnözőcigány ugyanis nem csak elmejátékot játszik, hanem rá is van kényszerítve a bűnözőcigány kultúra szabályrendszereinek felismerésére és zsigeri betartására. Bezonyámhogy! A bűnözőcigány szükségszerűen a bűnözés "kultúráját" fejleszti akár gyakorlott, akár mesteri fokra. Hangúlyozom: a bűnözőcigányokról beszélünk. Egy ilyen közegben nyilvánvaló, hogy teljesen más értéket, más funckiót képvisel a dominancia, az intellektus, az élet maga. Úgy képzelem, hogy a dominancia minden a közegükben. Kb. így:

"Lécci nyisd ki az ablakot ha cigizel!"

"Mert különben mi a kurva anyád lesz, basszájj?"

És ha itt nem ütsz lyukat a gyerekbe, akkor a csicskása lettél, és akkor cigizik zárt ablaknál amikor akar, sőt. Meglehet, hogy fél óra múlva a szádba hamuzik már. Nyilvánvaló, hogy egy eiHópai alaphangoltsággal nem fér össze ez a viselkedésminta. Annyira unalmas és annyira közhelyes a durvaság. A bunkóság. A szemétség. És ez van mindenhol. Elhitted? A TSUDÁT van mindenhol. Ebben az országban jelenleg van, csakugyan. A bűnözőcigányságunk pedig saját Jungeánus Árnyainkat szabadítja ránk, ezekkel ütköztet, ezekkel gyilkol. És hogy mi is ez pontosan? Ez te magad és én magam vagyunk, bébi, legsötétebb napjainkon. Ez itt:

A Dominancia Dícsérete.

A Dagadó Bicepsz

A Súlyosabb Aranylánc

A Nagyobb Hang

A Hatékonyabb Agresszió

kultúrája. Ez egy kultúra, egy tumoros kultúra. A kultúra sajnabajna nem minden esetben jó. E kultúrát pedig, fájdalom, de a többségi társadalom nem-befogadása hívja életre. A bűnözőcigány kultúra, a nap végén: válaszreakció a be-nem-fogadottságra. És nem gondolnám, hogy hatékony lépések vannak az integrálásra. A csudát vannak. Jelenleg nincsenek. Marad tehát a bűnözőcigányság releváns kultúrája, ami téged mint magyarembert arra csábít:

KEZDJ GYŰLÖLNI

Említettem egy ismerősőmet. És látom, hogy ő kezd gyűlölni. Mondja, hogy az ország radikalizálódik. És hogy a Jobbikra fog szavazni. Hát én meg nem. A lófaszt! A zombi lófaszt! Az eres zombi lófaszt! Nem fogok magamnak megalkotni egy gyűlöletprogramot. Amivel aztán kelhetek, alhatok. Ha egy nap bűnözőcigány nyitja meg pillangókéssel testemet, én - isten látja pihe lelkem - megbocsájtok neki. Még akkor is, ha nem kéri. Szerintem erről az alapról lehetne megpróbálni integrálni őket. Mármint egy tudományos fantasztikus párhuzamos valóságban. De ha elgondolod, hogy működhetne - a nap végén mégis jobb lenne békében élni, mint lángszóróval indulni egy etnikum ellen, hm? Ezzel jó ideig nem leszek népszerű, de nekem tökmindegy, magyar emberek, négerek, japánok vagy cigányok ölnek e le, mindenkinek megbocsájtok. Csókolom anyád!

3 komment

Címkék: cigány bűnözés politika vélemény cigánybűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr96934758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malocz 2009.02.10. 15:38:57

fasza írás tényleg.
De ha lenne szerelmetes feleséges és gyereked, máris nem beszélnél a mártírságról. Hanem a gárdistákank öntenéd az ólomgolyót.

mizé 2009.02.12. 13:49:11

Not bad, de a végével én nem értek egyet. SENKINEK nem bocsátok meg, ha megnyitja a testem...
süti beállítások módosítása