Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Műsor, Program

2008.09.24. 08:30 GyZ

avagy Húsz Nap Hitben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legutóbbi bejegyzés óta - amely egyébként ez alatt van - huszat (húszat?) kellett aludni, hogy Szíjjártó Péter, a Fidesz Kommunikációs Igazgatója kijelentse: a mai napon történt MSZP - SZDSZ egyeztetés során titkos (titokos?) paktum született Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor között, mely kapcsán a Pártelnökök voltaképpen újraélesztették a koalíciót a színfalak mögött.

Őrület!

A belpolitikai helyzet ettől még nem fokozódik, sőt, örömmel konstatáltam a "mostanában" és "valamennyire" kesernyés kedvű Tamás Gáspár Miklós Naptévés észlelését, aki szerint az egész közéleti műsorfolyam úgy színvonaltalan, ahogy van. Ennek okát legkevésbé sem Gyurcsány Ferenc aktuális pozíciófoglalásában látom: a radikális reformok útjáról Népszabadalmi - HAH! - eszközökkel lekergetett Miniszterelnök részéről a lehető legracionálisabb cselekedet, hogy mérsékeltebb, szociálisan érzékenyebb programtervvel rukkol ki, majd szellemileg is betámogatja elképzeléseit, méghozzá nyilvánosan, egyetemisták előtt. Ez nem könnyű feladat szerintem. Ezért rokonszenvezek Gyurcsány jelen magatartásával, még mindig, és mindÉg - szalon(na)verzió.

A jelen politikai helyzetben - mindenféle elfogultság nélkül, mert azt sem tudom, mi az - egyedül Gyurcsány Ferenc tesz erőfeszítéseket a felelős politikusként történő viselkedés mintegy: megjelenítésére. Meglehet, hogy amit csinál, fekália, de csinál VALAMIT. A többiek teljesítménye túltesz a kétségbeejtés alfáján és omegáján. Nézzük Orbán Viktort és a Fideszt: Rákay Filip péntek este nyolckor agyfaszt kap Csermely "keserű, de hejj, de jóféle humorom van!" Péter és Hegedűs "nem beszélek sokat" Zsusza társaságában, majd ugyanez újra, de már Fritz Tamás politológussal, aki szerint az Ország erkölcsi immunrendszere - már ha van ilyen - Gyurcsány Ferencnek köszönhetően romokban hever. Szerinte Gyurcsány Ferenc egy elképesztő, óriási kihívás a szcéna számára, és túlélése kapcsán kezdődhet majd egy erősebb, józanabb világ. Mondjuk a Sigmund is kiszólt, mert nem világos, kinek a túlélése a tét. De gyanítom, Fritz szerint, aki egyébként kitűnő álmaim kitűnő általános iskolai technikatanára, úgy véli, az Országnak kell túlélnie Gyurcsányt. És akkor jöhet a Szép Új Viktor. Hát gondolom. Hát képzelem. De ezt már én gondolom. Én képzelem. Szóval: mindkét elemzőoldal dumál összevissza, - igen, legalább ennyire unom mostanában az Újságíróklubot is, sorryka vagyok, [és Avar János: könyörgök beszélj ICCIPICCIT kevesebbet és dobolj TÖBBET a cukinyuszi ujjaiddal a fotel karfáján] - és megítélésem szerint egyre kevésbé érdekes hogy mit analizálnak, hiszen a Lényegről kevés szó esik - már ha egyáltalán.

Akkor ezt most újra: a Lényegről nem beszélnek az elemzők, mert nem áll érdekükben. És ez mégcsak nem is összeesküvéselmélet, egyszerűen ez az aktuális tényálladék.

Az ok réteges, kérném tiFtelettel: a Lényeget a politikus hülye lesz megmondani. De az a baj, hogy az újságíró sem mondja meg. Az újságíró funckiója a politikus transzparens - az azt is jelenti: átlátszó, tudod, Móricka? - műsorának dícsérete. A kamu természetrajzának érdekes vonása, hogy általában kényelmesebben lehet róla mind írni, mind pedig nyammogni. Úgy gondolom a mediaplayer.blog.hu szubjektív politikai megmondóperiodika büszke lehet arra, hogy húsz nappal ezelőtt megjósolta, hogy az akkor nagyon morcos, nagyon félelmes és nagyon szigorú SZDSZ Elnök Fodor Gábor, aki

csakéskizárólagaszakértőivazelinesbidlirőlhajlandótárgyalni

végül meg fog egyezni Gyurcsánnyal. Húsz nap ment el a - már elnézéstbocsánat - szarnak szenvedélyesen történő áhítatos rágásával, és, láss Tsudát: végül csakugyan oda lyukadtunk ki, ahová ki lehetett. Hogy Fodor és Gyurcsány valóban megegyeztek, annak 1. örüljünk, és 2. ne legyenek kétségeink a paktum létrejöttéről sem. Mert különben Szíjjártó Péter nem mondta volna AZT, amit mondott. A Fidesznek ugyanis bőven jól jönne egy újabb politikai formáció benyelése, mindig lehet enni valamicskét. Nyílt támadása egyértelmű jele annak, hogy Fodor - ugye szerintük - voksot tett a gonoszok mellett. Áldásos mód, Fodor nem hangsúlyozza túl a Fidesszel való kapcsolatápolást, ám azért fordít reá annyi figyelmet, hogy annak fejében talán még némi nemzeti liberális szavazatot is meghalászhasson. Sem, szerintem.

Az SZDSZ műsora jelen pillanatban és finoman satírozva csakugyan instabil végbélsár cilinderben, ám kvázi-nyilvánvaló, hogy a látszólag nehezen követhető Elnöki magaviselet hátterében továbbra is Fodor támogatásmaximalizálási törekvései állanak. Pártját s ennen magát igyekszik kompromittálhatatlan értékreprezentásként megrajzo... felskiccelni. Nem, nem fogom elkezdeni szapulni Fodor Gábort, egyáltalán nincs könnyű helyzetben az ürge. Előbb-utóbb választania kell, és hadd jelezzem finoman, Gábor, most, hogy végre minden reggel eszpresszóval és mediaplayer.blog.hu szujjektív politikai megmondóperiodikával indítasz: nem szolgál jól téged a keménykedés, és minél tovább csinálod, annál kevésbé fog jól szolgálni.

A jelen szituáció legérdekesebb vonása azonban a Fidesz tökéletes passzivitása. Voltaképpen semmit sem csinálnak. Szegény Navracsics kiadja magából a keserű epét, veregessed meg a vállát, Vazul, és ezzel vége is. Hiányolom az ellenérdekelt felek ütközési felületeinek réteges kinyilvánítását, s mást nem is tehetek, hiszen a Fidesz valóban nem tesz mást, mint: semmit sem tesz. Nem ismerjük az ellentétes koncepciókat és terveket, csak azt halljuk, hogy Gyurcsány Ferenc kabinetje rossz és gonosz, és rossz és gonosz minden, amit csinálnak. Van nekünk még a kék liberális kiskutyánk, aki ugyan csahol, de ne legyenek kétségeink, hogy a Kormánynak játszanak, és ennek én örülni tudok.

Egy madár azt csiripeli, kéne még beszélni a szombati eseményekről, de kérdeztem tőle:

"Miért, történt valami??"

Válasza ridegen csirippent:

"Semmi."

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény politika közélet fodor egyeztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr49677993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása