Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Öszödköszöntő Vattafák

2008.05.23. 07:52 GyZ

Dilemma






















 

 

 

 

addendum:

a cikk módosult eredetijéhez képest, ám az első, szelíden savazós kommentet természetesen nem molesztáltam. Direkt azért, hogy hátja jön még egy mellé. E módosított variáns tükrében Fidesz és Egyház szimbiózisáról vizionálok, jólsziluettezett karjaimat az áhított flame, mi több: tisztítótűz felé lóbálva egy már értelmetlen fokú lelkesedés buzdító társaságában - IGEN!, IGEN!, IGEN!

Lottó Fünföm is így legyen, amit aztán Egységtudatpárt finanszírozására fordíthatunk azon nemes célból kifolyólag, hogy romantikus űrutazásokat tegyünk a Mars és a helyi Fidesz székház között. Ilyen nííííííncs, ilyen nincs és mégisvaaaan: tegnapelőtt még gyanútlanmód nyüszítettem Orbános Őszödibeszédért, erre - jól - ki is szivárogtatták. Etelka néni szerint direkt az ÉN részemre, hogy féljek! Mert Viktor biztosított mindenkit, hogy hatalomra kerülése 1. Előrehozott Választások útján lesz várható, 2. sokaknak fog fájni, és SOKMINDEN fájni fog, illetve 3. erre még idén, avagy legkésőbb jövő tavasszal sor kerülhet. Persze, persze: Lütyő zárt körben beszélt, voltaképpen felfestette magát annak a Nagyságú és Azon Mérnöki Pontossággal Definiált Nemzetkirálynak, amekkorának csak lopva, sunyva merészeltük gyanítani Őt(et), közölte, hogy nincsen néki ellenfele a Jobb oldalon - a rosszabbikon meg pláne, g_ondó_lom - s persze a tudományos jelentőségű bejelentés sem maradhatott el, melyel a Fidesz Elnöke friss közéleti paradigmát indított útjára! Mi több: !!! A felismerés, mely merőben más megvilágításba helyezi az eddigieket, így hangzik: Gyurcsány Ferenc idióta elmebeteg. Hát erre mondják a Nagy Vizeken Túl, hogy:

VATTAFÁK??

Kis ízelítőt kaphattunk, s gondolom kapunk majd a következő napok folyamán az Orbáni Vízivóból - vízivó copyright by Romhányi a Rímhányó - mely szelíden megerősíteni látszik tegnapelőtti villámdiagnózisom - szóljék a vádló mutatóujj, persze csak metaforikusan, és siessék segedelmére a Szó, sőt a Szav! Viktor: "fusztrált." Gyanakvásom szerint ugyanis egy eiHópai demokLásziában, mint a

- ahhhahahah! -

- ohhohohohoh! -

- váhháháháh! -

miénk, nem fényezed magad azzal, hogy milyen szép nagy futballarcod van, és mennyire nincs ellenfeled. Nem való. Nem szép és nem finom. Következésképpen nem is elegáns. Természetesen észlelem, hogy nagyon sokan szeretik Orbánt, ám felvetődik, hogy a Fidesz Elnöke valóban oly rendíthetetlen, kvázi-spirituális pozícióban regnál és regnálhat hívei előtt, hogy egy végpökhendi kijelentés is vaskosíthat rampantikus népszerűségén? (Tudom, hogy nincs ilyen szó, de szeretném meghonosítani az angol "rampant" szóból. Lehet anyázni nyugodtan.) Azt sejteném, hogy Orbán ily nehézfegyverzetes önfényezése visszatetszést kellene keltsen egy józan közösségben. Cáfolatért avagy megerősítésért esdeklem. Bár szerintem egyáltalán nem rokonszenves hozzáállás a Vezíre, azért még remek tréfa lenne, ha a mediaplayer.blog.hu szubjektív politikai megmondóperiodika Kedves Látogatói lennének szívesek lerugdalni egymás veséit egy parádés virtuális vita keretében. A real life erőszak duplacsövű sotin alul untat és undorít, ráadásul talán okosabbak is lehetnénk.

Amennyiben ugyanis feltevésem helyes, akkor Orbán valóban besúlyozta már magát valamiféle nemzetkincsnek, de minimum leválthatatlan s vétózhatatlan spirituális iránytűnek. Ezek a feltevésszerű észlelések pedig sokkal veszélyesebbnek tűnnek, mint a merő betűk fednők azt fel első svung kapcsán: különösen nem szenvedhetem például Orbán Egyházat illető, nyíltan szimboitikusnak vázolt politikai HIT(!!) vallását. Mert én örülök, hogy ő HISZ. Annak meg pláne, ha mindenki HISZ, amit AKAR, és amire KÉPES. Annak viszont egyáltalában nem örülök, sőt szerintem bőven kócosodni kezd majd a mejjszőrzetem is, mikor Balog Zoltán a Fidesz és Egyház feltételezett, ám remélhetőleg meg-nem-engedett egybeolvadásának örömire buzgón újságol majd rólunk szerencsétlenekről, lelki elesettekről, elveszett báránykákról a HírTV-ben, téve mindezt a saját, tévedhetetlenség vélelmébe tokosodott hitrendszerének leírórendszereit erőszakoltatva egy a valóságot másként megélni merészelő közösségre, avagy személyre. Szerintem kb. ez a legrémesebb, amit tehet egy ember, különösen, mert ő tényleg HISZI, hogy ÚGY KÖLL LENNIE! A világnak ÚGY KÖLL LENNIE, ahogy HITTE. Ahogy Balog Zoltán HITTE, ééérted. De a legszebb az, hogy ez így teljesen okés még nekem, én ezt el tudom fogadni, addig a pillanatig, míg nem vagyok köteles osztozni a hitrendszerében. Mert egy ideális világban: van mindenkinek SAJÁT, tudod? Ezzel, gyanítom máris kivívtam az elveszett bárány státuszt, simán. Balog Zoltán bőven ki fogja osztani az Igazat mindazokra, akiknek több helyeken is nyilvánvalónak tűnik a Prím Kreátor és Kapcsolódó Intellektus, mint melyekre ő mutat rigorózus ujjaival, motorikus fejtekergetés/fel-le dobálgatás: extraként elvihető. De el is kapcsolható. MA MÉG. Orbán pedig ott áll majd, szigorú arccal a titoksámlin, és cukorkát dob a "Nemzet Értőjének," ki dícséretets mód recitálta a Helyes Hitrendszer Útmutatásit a Báránykáknak. És volt egy jó félórás műsora is a tévébe'. Azt hiszem mára ennyi elég Zsebibabából.

El tudom fogadni az eszemmel és/vagy annak helyével is, hogy aki szereti Viktort, annak nagyon  unalmas lehet úton útfélen szembesülnie Orbán démonizálásával. De kérdezem: mit kell tovább démonizálni egy Vezéralakon, aki hívei előtt jelenti ki egy demokratikus berendezkedettségben, hogy nincs neki ellenfele. Ez egy végtragikus mondat, szerintem egyértelmű hiba. Fociúr nem csak magát emelte feltétlen uralkodói státuszba, ám híveit ugyanazon gesztus keretén belül pozicionálta alattvalói rangsorba.

Rigorózus, s mint ilyen, tudományos jellegűnek irányozott észlelésem, így ez jelen idő szerint ez marad: nem kell démonizálni Orbán Viktort, mert Orbán Viktor MÁR démon, első sorban a saját magáé. Figyelem, figyelem! Ezzel nem állítom, hogy Obárn Viktor ne tudna a jövőben hasznára válni ennek az országnak, de szerintem ahhoz először változnia kell. Ironikus, nemde? Nem gyűlölöm Orbánt. Senkit és semmit nem vagyok hajlandó gyűlölni.  Orbán egész egyszerűen már most egy békétlen, megosztott együttélésről, együttlétezésről vizionál. Retorzióról rajzol perspektívákat. Na akkor hol a pélóban vanódik a Változás? He? He? Ha Gyurcsányt Mikola durván leterminátorozza lángszorcsival és  abilityből, majd kiszögelik a tartozékokat az ország illusztris pontjain, az lesz Magyarország Feltámadása, ugye, hogy ugye?

Lehetséges, hogy Orbán effektíve mélyen, spirituálisan HISZI, hogy JÁR neki az Ország, ő pedig az Országnak jár? Ha igen, akkor Jobboldalinak lenni azt jelenti, hogy valaki helyesli ezt? Tehát a kérdésem, ha esetleg kedve támad Jobboldali érzelmű embernek válaszolni: elfogadható, avagy rokonszenves Orbán ilyetén, általam feltételezett hozzáállása, avagy téves a feltevésem is?

Na, hát szóval kíváncsi vagyok. Kíváncsi vagyok, Gyurcsány be tud e valamivel virítani az elkövetkező időszakban, mert ha NEM, azaz passzív, cselekvésképtelen Kormányfőnek bizonyul a Közeljövő Tükriben, akkor tényleg el kell húznia,

akkor jöjjön a Ludovikusz!

és hadd nyomok egy kövér ignore-t a belpolitikára! UtáNNa persze az egészet letagadom, nekem ehhez semmi közöm nem volt, nem van, és nem is lesz soha. Nem fogok Viktor miatt, avagy Viktor kedvéért sem gyomor- sőt remélhetőleg végbálrákot se nem kapni, ha hatalomra kerül EZ a Viktor, egyszerűen elfordulok a belpolitikai események követésétől - gondolom most sokan összerezzentek - mert a Jobboldali vezér-retorikától viszont egészen biztos, hogy végbélrák mellé BÓNUSZ Fideszes Csegőhangot! és vissza nem térítendő agyfaszt is kapnék.

Rémképeimet mindenesetre már most rajzolni kezdem, és fejem felé aggatom őket, minden nap hozzá-hozzátéve valamicskét az elkészült, óvatos ecsetvonásokhoz. A kazamaták Kulcsa Balog "23" Zoltánnál, a Nemzetlélek Főértőjénél lesz, cellámba pedig Deutsch Für kísér majd, és rámmordul, mindahányszor megbotlok. Stumpf Bizalmiválság érkezik majd hozzám beszélőre hetente egyszer, és megkérdezi:

Kész vagy é Elfogadni és Megízlelni az Igazságot??

És akkor majd megkérdezem, milyen Igazság az, aminek elfogadásáról magam dönthetek?

Utolsó foszlányom aznap este is Révész Máriusz bevillanó ninnyafelszerelése. Gyors mozdulattal tesz ártalmatlanabbá, mint valaha sejtettem volt, hogy ártalmatlan lehetek.

Óh!, Hazám, Nem Rajtad, Ám Véled Röhögök.
 

1 komment

Címkék: politika orbán viktor előrehozott

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr11483431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inkvizitor 2008.05.23. 12:32:05

végigolvastam vazzee....
ez most akkor mitől szól????

15 percet basztam el az életemből, egy tehetségtelen orbánfóbiás "megmondószertnéklenniember" zavaros gondolatmenetének értelmezésére....


most csak az vígasztal, hogy péntek van :)) és senki sem vette eddig a fáradtságot arra hogy ezt a szart kommentálja....
süti beállítások módosítása