Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Ludovika Másik (H)arca

2008.02.14. 18:50 GyZ

avagy hívszedálás, europizált módra













Ludovikusz évértékelője természetesen semmiben sem különbözött az állítássorozat előnapján keletkezett prototípus-beszédtől, melyet Fridiúr csapata konstruált és bocsátott a közönség rendelkezésére. Ámde! Ha sikert szagol, Orbán Viktor siet europizálni magát, ki emlékszik már e hazában parlament előtti, kormánybuktatásra apelláló pszichológiai hadviselésre a Magyar Trikolor Nevében, törvényeket felrúgó kordonbontogatósdira Orbán Viktor nevében, valamint a Magyar (Z)Űrgárdistáktól való nem-elhatárolósdira a Hívek nevében. Bocsánat: kedvéért.

Orbán Viktornak azonban láthatóan nehezére esik új műsort konstruálnia, tegnapi beszéde egy nyugodt, higgadt spirituális útmutató erőtlenül vetített képéből hagymázalt alig-köpönyeg, a Vezír agendája továbbra is kedvenc, elvett játékának magához ragadása marad, ám a NépSavazásból származtatott, remélt triumfálása okán JELENLEG vállalhatónak ítéli a mértékletességgel kokettáló hívszedálás attitűdjét. Akárhogy is: ideje az ÉRVértékelésnek.
Hogy Ludovika mit mondott és mit nem mondott, érdekes módon kevésbé jelentős, mint az előre kiszámolt pozíció, AMELYBŐL sugározta nemzetlélekkel explicite nyelvezgető műsorát. Nem hibáztatom a Lütyőt és tanácsadóit: jelen pillanatban részéről csakugyan ez a követendő hozzáállás, tehát a Vezírt egy messzemenőkig higgadt, ad abszurdum erős és határozott alternatívaként tűntetni fel, így Csintalan Sándor egy egész havi blokkot építhet Orbán felkészült vezetőként való tónusozására. A Csintalan Thing  ezt már elkezdte, és mint rendesen, ezúttal is remek, szórakoztató műsorszám keletkezett az ellenzék legfőbb vezetőjének ideáival való, föltétlen és tökéletes egyetértésből.

Apró póz, kis kitérő múltkori, elfogulatlanság melletti észleléskísérletünkhöz, plusz az Amerikai Klozettvizit lejegyzéshez. Érdekes módon, ma Csintalan jóformán ugyanazon
kritikákat fogalmazta meg Kiss Péter kancelláriaminiszter egy, külhoni médiumnak adott
interjúja kapcsán, melyekkel a külföldi panaszkörutakat jó időn át előnyben részesítő Orbánt a kormánypárti média illette. A fokális pont kérném: az interpretálási mező. Kiss Péter a full szélsőséges emberek - Magyar Izé, tudod, ha megpróbálom leírni, elkezdek halványulni a szégyentől, sorryka, szóval Magyar Izé Featuring Usztics Mátyás - jelenségéről beszélt, elismervén, hogy ez a tendencia és jelenség tarthatatlan egy fejlődésre kész európai országban.

Hja, a Csintalan Thing szerint a "radikális" nem szitokszó. Azt hiszem, ezt már érintettük régebbi lejegyzések kapcsán, de még nem elégszer. Egy radikálissal NEM vitatkozhatsz, hiszen a radikális attól radikális, hogy ő eleve a komplett és szükséges tudás birtokosaként lép fel s kommunikál, így pusztán az alárendelt, az intellektuálisan/spirituálisan inferior humanoid pozíciójában senyvedő szerencsétlenként ismerheti fel s kezelheti a vele egyet nem értőt. Tehát a radikális kurvára hogy szitokszó, Csintalan. És persze ő is nagyon jól tudja, hogy minden nyugat-európai ország be van tőlük reccsenve - helyesebben az időleges, hektikus tendenciáktól, mikor erősödést mutatnak ezek az ideológiai ösvények.

Kapcsolódó felvetés: valaki elgondolkodott már, vajh' milyen heavy duty Árpádsáv-Takarítás előzhette meg Ludovikusz revelálását a tegnapi Fidesz esemény rendezőségének részéről? Na, AZ nem lehetett semmi. Persze meglehet, hogy tévedek, és a hírTV csak JÓL nem mutatta a véghazafiakat.

E kitérő után vissza tehát Orbán Viktorhoz, aki most a létező legracionálisabb pozíciót felvéve, egyaránt tetszeni óhajt Dávid Ibolya, mi több: a kormányoldal közönségének. Kérdéses, hogy pestiesen és nem túl szépen szólva, de ez van: beszopják e ezt a műsort a bizonytalanok, s teszik é ezt majdan a referendum eredményének megismerése után is.

Ezt persze logikaliag máris új kérdés előzi meg, nevezetesen, hogy viselkedik majd a Ludovikusz, ha az eredmény nyilvánosságra kerül, avagy a Mogymurok Össtensígének szeszélye kapcsán: még kedvező is lesz neki. Átmegy é a Lütyő megint pszichotikusba, avagy magán hagyja europizált öltönyét, és sejtelmesen megjegyzi majd újfent, amit Kálmán Olgának mondott?

"Hááát én azt NEM tudom megmondani, MIT akar a Magyar Nép mostantól. Hát azt NEKI el kell DÖNTENIE. De én egyébként én szívesen átveszem én a kormányt egyébként, csak kergessétek már el azt a gonosz bácsit aki engem mindig, és mindig vazelin nélkül."

Hát igen. Orbán Viktornak jól jönne az előre hozott, az tuti, mert így megúszhatná az újbóli ütközést Gyurcsány Ferenccel, akivel, gyaníthatóan maximum 2010-ig halogathatja újbóli, publikus opponálását. Hacsak addig fel nem építenek egy védhetőbb palit a Fidesz soraiból, én a karizmatikus, józanul mérsékelt Kósa Lajosra szavazok, hogy bedobjak egy örökzöldet, amit mindig szívesen hallgatok.

Szóval HOGY VOLT, HOGY VOLT, Viktor! Akinek tetszett eddig a Vezír műsora, az most szolidifikálta - köszönöm szépen - a Ludovikuszba vetett hitét, - amennyiben ez még szükséges illetve lehetséges - sőt gyaníthatóan sikerült maga mellé állítania némely bizonytalanokat is. Azt kell mondanom, közéleti perspektívából és a közéleti aktuálpozíció szinjtén egy jól megkonstruált, taktikailag racionális beszédet szállított Orbán Viktor.

Pechére azonban, Gyurcsány ismét előtte jár. A miniszterelnök bevárta a Vezír megnyilatkozását, dacára, hogy Dávid Ibolya ezt felháborítónak ítélte. Egyébként én bírom az Ibolyát. Jobbak a lábai, mint a Viktornak. Vagy nem? Haha, ezt már elsütöttem, de most is jót röhögök rajta. Elnézéstbocsánat.

Végezetül adott még egy olyan alternatíva, hogy a kormány kvázi "előrekalkulálta" már a népszavazás eredményeit, és szintúgy prekonstruált, védhető agendákkal rendelkezik, bármi lett légyen is a referendum konklúziója. Hogy hogy lesz ebből "meg lett nektek mondva, hogy el kell mennetek", arra roppant kíváncsi vagyok. És persze arra is, hogy Fityesz hogyan pozicionálja magát majd.

A mediaplayer.blog.hu szubjektív politikai megmondóperiodika jelentkezik, mihelyst a kampány keményre fordul. Ezt e hónap 17-edikére súlypontozza a konszenzualitás, a Tarlós már élezi a római kardot! Hja, hogy elfogultság? Szerintem a Tarlósnak kellett volna elnyernie a Főpolgármesteri posztot, mondom ezt egy "libellárisszemét!" pozíciójából. Ugye liberálisnak lenni azt is jelenti, hogy Tarlóst alkalmasabbnak saccolhatom e felelős pozíció betöltésére? Az egy józan, racionális, műszaki pali, mi kell még. Gyanakvásom: jobban JÁRTUNK volna. Bár a "volnánál" csak egyetlen magyar szót utálok jobban, de azt most nem mondom meg.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr88339429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása