Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Vers Mindegy, Kinek

2007.11.19. 19:10 GyZ

                    
                       avagy a Magnifikáns! Csintalan! Thing!
 










addendum:

E cikk Csintalan Sándor megverése előtt született, amit a mediaplayer.blog.hu szubjektív politikai megmondóperiodika mélyen elítél. Mármint nem azt ítéli el, hogy Csintalan Sándor megverése előtt született a cikk, hanem Csintalan Sándor megverését.

Csintalan Sándor kivételesen intelligens ürge, erről - Virág Elvtárs is megmondhatója lehetne - kár lenne vitát nyitni. Egy jellegzetes hang, a Kóbor Kutya becenévvel eszmebaráti szimpátiáért kacsintó, extralightos mártíromságban pácolt lelemény, valamint mesterfokú informáltság jellemzik e kétségtelenül szignifikáns médiajelenséget, aki a recens zord idők hű tükreként professzionális indulatmegértésre kénytelen adni fejét a HírTV műsorán.

A tematika világos és egyszerű: fogod a priváttraumádat, ami ilyen formában és ilyen kommunikációs közegen keresztül sajnos az ÉG egy adta világon SENKIT sem érdekel rajtad kívül, - szerintem a Csintalant sem, persze ő ezt nem vallaná be -  és: megénekled.

Mottónk: hámmá' azé' mmá' legyemmá' szar másnak is má'!

Kapásból 95%-os sansszal indulsz, hogy Csintalan egyet fog veled érteni, szomorúan gravitálódó bociorcával kvázigyógyul majd a stólára, és mikor VÉGRE ELSZÁNOD magad a "mondjuk-végre-ki-emberek!" őszintére, akkor az indulataidat is meg fogja érteni. De senki se gondolja, hogy Csintalant CSAKUGYAN érdeklik a betelefonálók versolvasóestjei, meg a "most szedték ki MINDKÉT lépemet és a MÁSIKAT is!" - telefonok. A helyzet megítélésem szerint nem ez, csak erről nem beszélünk. Nem való azt.

A sommás igazsággyanú a műsor szerkezetéből kacsint mintegy: ki. Csintalan ugyanis jó öt-tíz perces Megmondásblokkokkal nyitja és zárja műsorait, a betelefonálók pedig, ez a helyzet: vattaemberek. Csintalan személyes valóságértelmezésének kósza, vécévizites összekötőelemei. Erről egyébként nem a műsorvezető, még csak nem is a HírTV tehet. Én egy "libellárisszemétnek" gyanítom magam, de el kell mondanom, hogy Csintalan betelefonálói saját jogukon rendszerint baromi avétós, elvakult, szubnulldimenziós műsorfolyamot szolgáltatnak. Szerintem ezzel Csintalan is egyet értene X mennyiségű alkohol után, bár nem tudom, szereti e a sörikét.

                 To Beer or Not To Beer

Akárhogy is, abszolút ki van csukva, hogy eme antidramaturgiai sajátosság a HírTV ébersége FELETT állana, így a Kóbor Kutyának nemcsakhogy SZABAD beszélnie - KELL is neki. S így: Csintalan minden nap szerepelni ül be, és bizony bizony ez az egyetlen oka annak, hogy a műsor nézettséget is produkálni tud.

Csintalan jelen idő szerint a hazai közéletpaletta legkarizmatikusabb figurái közé tartozik. Amikor a saját külalakja kapcsán tréfál, az persze ugyanúgy a só, az előadás része, mint az egész - egyébként teljesen jópofa - Csintalan Mutatvány. Csintalan ugyanis első sorban showman, ha úgy tetszik: az Intellektuális Renegát, aki egyébiránt kedvenc gondolatszövedékeit is választékos, csinos panelekből épített bűvészmutatványokként kínálja emésztésre. A főmágus ugyanakkor nem szenvedheti, ha kritikai észrevétel éri bármely mutatványát, azaz a puszta, vaskosan keretezett gondolatszöveteket. Csintalan talán egyetlen komoly gyengesége ez idő szerint pedig pontosan ez a merő attitűd maradt. A dolgok jelen állása kapcsán a Kóbor Kutya már SOHA sem láthat be egy esetleges tévedést, mert elvesztette, meglehet: el is AKARTA veszíteni a

Tévedés Jogát.

Különösen csúnyácska volt az Á La Carte egy korábbi adása, ahol a Kóbor Kutya komoly műgonddal tálalt érveire egy lazánmenő Mandur László rajzolt lemoshatatlan fricskastigmákat, olyannyira, hogy Csintalan kvázi-megsértődött, hogy aztán már egyértelmű sértettségéről téve tanúbizonyságot, roppant inkorrekt módon rontson a Mandúrmedvére egy elszenvedett, lightoska arcvesztés retorziója gyanánt.

Szóval szűk körben mondjuk meg a tökre tuti, nevezetesen hogy Csintalan ott eléggé taplow volt. Még a Padödős Falusi Mariann is kiakadt rajta, a műsor egyik leggyönyörűbb szociopillanata! Figyeljük meg, ahogy Falusi Mariann tudakolja:

"Ti UTÁLJÁTOK egymást??"

Csintalan és a Mandurmackó tényszerűen leszögezik, hogy neeeem, deehogy, nem utálják ők egymást, hát miért is utálnák egymást, ők: nem. Falusi Mariann, immár Csintalanhoz: "Akkor MIÉRT szólsz be neki ilyeneket?"

És itt Csintalan elárulja magát, bizony, bizony, egy pillanat törtrészéig lefittyednek a Kóbor Kutya ajkai, érzi, hogy csakugyan szükségtelenül lőtt túl a célon, és hát Falusi Mariann szerencsére hajlamos volt éppen nehezen tűrni egy ilyen szocio-attrocitást. Ezek után remélem megjött a kedv a kérdéses szekvencia újranézésére, avagy megtekintésére.
És úgy általánosságban a Csintalan Thing médiajelenlétének követésére. Nézetem szerint
világbajnok lehetne egy Csintalan Sándor vs Mészáros Tamás Á La Carte, és akkor mondjuk azt, hogy ezzel leadtam az SMS szavazatomat, Magasságos Citeratévé! Egyébként jó estét, kezüket csókolom, ki is pakolok ide a stólára egy lövet jól formált hurkát.

Nna.

Ez már valami.

1 komment · 1 trackback

Címkék: média vélemény politika közélet csintalan hurka

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr9234684

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: relojes digitales deportivos nike 2018.08.04. 07:27:30

4/5 - a sputnikmusik.com ugyancsak pozitív Spirit-kritikája - Depeche Mode összes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

túzok · http://tuzok.blog.hu 2008.12.06. 13:35:23

Kedves mediaplayer! Ezt a Csintalan-alkotást fölhasználnám, a forrás megjelölésével. Szabad?
süti beállítások módosítása