Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Meri, nem Meri

2009.04.16. 00:23 GyZ

avagy Sportosan, Fiatalosan

Bajnai Gordon Miniszterelnök lett, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Elnöke, Orbán Viktor Civil Legendához méltóan, nem gratulált a frissiben megválasztott Legfőbb Funkcionáriusnak. gg Viki! Sólyom László, aki saját szerepértelmezésével pacskolatban kifejtette hogy Köztársasági Elnökként nincsen helye a parlamenti patkóban, a díszpáholyból szemlélte az eskütételt - majd szimbolikusan megjáratta Bajnait hogy a haza és ohhozo! elsőperces Miniszterelnöke a magasban osztozhasson Magyarország Első Emberének friss, dinamikus, harmóniagazdag spirituális rezgéseiben. Gordon stílt és annak nyomán gyümölcsös változásokat ígér, így türelmetlenséggel vegyes kíváncsiságom makszimális, hogy Gordon vajon be is röffenti-é zajosnak és/vagy fájdalmasnak garantált ajánlmányait.

Hallottam olyan véleményt hogy Bajnai kabinetje semmit sem mer majd csinálni, mert az MSZP azonmód beijed a megszorításoktól. Ezt nem gondolom Norbi Update-es álláspontnak. Az MSZP-nek Gyurcsány elvesztése után nem maradt vesztenivalója, népszerűsége pedig aztán bizonyosan nem, ráadásul Bajnai aláíratta velük az -

Ezennel tudomásul vesszük hogy a fent jelölt intézkedések végrehajtása nyomán szívni fogunk, sokat és kimerítően fogunk szívni, egyúttal tudomásul vesszük hogy együtt fogunk sokat és kimerítően szívni.

Persze persze, a fLakció jótanulói írtak mellé Titokos Üzenetet! is mindenféle jókívánságos záradékokként, na, ez az az aspektusa a belpolitikának, ami szerintem markánsan légnemű, színtelen, szagtalan anyag. Kapcsolódó felvetésem: most miért nem lehet csak úgy szép simán aláírni és felvállalni valamit és aztán példamutatóan .. csendben maradni? Értsd: nem hangokat és betűket kiadni. Gyanúsak nekem ezek a Titokos Záradékokkal sunyuló képviselők, nagggyon gyanúsak! Mert ha neked Titokos Üzeneted és Titokos Záradékod van az aláírásod mellé, akkor - uhm - akkor talán ne írd alá, hm? Nem gondolod hogy kicsit 1NS-ebb? Hogynemondjam: faszagyerekesebb? Mit irogatsz te ott vissza a bácsinak, te kis hamis?

Nos ennyit az elvekről, melyekkel kapcsolatban jelenlegi kedvenc észlelésem hogy minden bokorban lehet találni belőlük.

Bajnaiban Lehetőséget látok: a rendelkezésére álló idő ugyan szűkös, de a magyaremberek - állítólag - értik a helyzet súlyosságát. Én csak azt értem, hogy érteni kell hogy a helyzet súlyos. Oké! Álmodtam egy Világot magamnak, ott Bajnai brutális - megadom ezt is:

bLUTÁLIFF, ééérted, bLUTÁLIFF!!

nyitóintézkedései nyomán egy olyan politikai erőtér bontakozott mintegy: ki, melyben a Fidesznek is együtt kell működnie. Hm? Óvás: mondtam, hogy álmodtam, ál-mod-tam. És most szeretném látni álmom megvalósulását.

(Óvatosan az álmokkal! Ha megvalósítod őket, elveszted őket. [Hát van akinek semmi sem jó, őrület!])

Gyurcsány távozásával alaposan megcsappant a Fidesz Szakrális Szarraktárában az ammúnisön. (Magyarul egyéPként muníció.) Orbán Viktor támogatása már szürreálisan magas, - ma hallottam olyat, hogy 74% Fidesz és 10% MPSZ - de óvatos gyanakvásom szerint ebben közrejátszik a Gyurcsány elleni, fekáliaszimfóniába szilárdult protesztérzület utóláza is, amit szerintem még nem hevertek ki a magyaremberek. Ehhez adjuk hozzá a benyomásom szerint kicsit túlspirázott reakciókat kiváltó "Miniszterelnököt Itt Felveszünk" produkciót, amin én jól szórakoztam, mert hetente csak két percet néztem belőle a szememmel.

Ami a legfontosabbnak tűnik a jelen helyzetben, az az, hogy Bajnai friss lappal indul. Nagyon remélem hogy nyitóintézkedései határozottak és elegánsak, merjem é': PROFIK lesznek. Már hallom is a visszhangot: hülye-e vagy, gyerek?? Hogy lehetnének professziÓnális intézkedései, mikor semmilyen válságkezelő tapasztalata nincsen? Hát úgy, hogy pl.:

uh...

 

uuh...

 

uuuh...

 

 

 

 

 

 

 

MEGONE! Hát úgy hogy: elkezdi a beígért intézkedések végrehajtását. És most hadd libbentsek nektek valamit, ingyom-bingyom tyütyörgő-tyutyurgó csurimadárkáim! Ha meglátom a szememmel hogy Bajnai Gordon mögül kihátrálnak Ledvai csapatai, akkor áldásomat adom az előrehozott Viktorra.

Bajnai szerintem szimpatikus fazon, egy olyan ember, aki előtt be mernék menni a liftbe. Bemennék Balsai István előtt is, de ha utánam - parasztverzijaú: utáNNam - bejönne ő is, eszembe jutna, hogy jabocsánat, gyalog megyek, Szivon' Tálásra! (Mert félnék tökre hogy Balsai bácsi megrontana! Gihi!)

Bajnai mellett szól a nemrég hivatkozott friss lap. Nem látom az embert olyan módon sátánosítható - az elkoptatott démonizáció helyett, sur - jelenségnek mint amilyen sajnos Gyurcsány volt, a hozzá járó szenvedély és szögletesen markáns karizma okán. A libatolvajos népi játékot vajon meddig fogja nyomni a Fidesz retorika? Arra is ez lesz a válasz, mikor a megszorítóintézkedésekről kell tárgyalni és érvelni? Vagy feláll majd Navracsics és mindenre elmondja hogy Önök mögött nem áll társadalmi támogatottság? Hm, az érdekes lesz. És rögtön be lehet majd adni minden adásban. Ismétlésnek fincsin kimerítő, de retorikának, politikai állásfoglalásnak egyértelműen kevés lehet ez.

A Fidesznek józan és józantalan számításaim szerint is villantania KELL valamit, de legalábbis módosítania magatartásán. A Világ melyről álmodtam, pluszban kecsegtet egy védhetőnek mondható válságmenedzselési periódussal. Diadalmenetet aligha tudhat majd maga mögött Bajnai csapata, de én megmondom őszintén, nem vagyok róla meggyőzve hogy újra közéleti színpadra lehet rendezni a népnyúzós Fidesz tréfát, amit a NépSAVazás kapcsán bemutattak. Ha a magyarember VILÁGVÁLÁLSÁG kapcsán sem érti hogy válság vanik, akkor sosem és sose nem. Bajnai Gordonnak egy, azaz egy darab hónapot tudok adni hogy foganatosítsa határozott nyitóintézkedéseit. Morvai Krisztinának ugyanennyit arra, hogy végre megbotránkoztasson.

A nap végén a hátramaradt időperiódus több, az eredetileg 2010-ben esedékes választásokig bekövetkező végkimenetellel kecsegtethet:

Ősszar Eset: Bajnai Gordonnak nem sikerül az egész.

Negatívum: jön Viktor kétharmaddal.

Pozitívum: van idő elszaladni.

Szar Eset: Bajnai Gordonnak sikerül valamicske.

Negatívum: marad nékünk a dejólettvolnaha!

Pozitívum: marad nékünk a dejólettvolnaha!

Semleges Eset: Irán és Észak-Korea szétbombáznak mindent és mindenkit.

Negatívum: sosem tudjuk meg mi lett volna ha dejólettvolnaha.

Pozitívum: viszont nem jön Viktor!!

Jó Eset: Bajnai Gordon szakszerű, lendületes válságkezelést követően vonul háttérbe, és adja át a stafétát egy kevésbé roncsolódott balliberális oldalnak a választásokig.

Milyen ostoba szó a válságmenedzselés a válságkezelés helyett, nem? Gondolom aki a válságát menedzseli, az nyilván a heretumorát is menedzseli és nem kezeli. gg!

Negatívum: háddedehá' jön a Viktor!

Pozitívum: háddedehá' ticcse' kétharmaggya!

Jobb Eset: kiderül hogy tréfa volt csupán az egész, Bajnai gólt véd ki, és valaki a pályán éppen felrúgja Orbán Viktort hogy fájjon, hahaha! Ahhahahah!

Negatívum: nem szép dolog a kisebbet kiröhögni!

Pozitívum: de vicces.

Ősjó Eset: na ezen még gondolkodom, de sok köze nem kell hogy legyen az ilyen érzületektől terhes belpolitikához, azt hiszem. Ezért is minden elismerésem Bajnai Gordoné, hogy ilyen körülmények között felvállalta ezt a pozíciót.

Addendum 1: a Magyar Köztársaság Elnöke, Sólyom László szerint szerencsésebb lenne az előrehozott választás mint ez az egyébként legitim kormány. Szerinte az a demokratikusabb. Uhm. Ezt nem tudom értelmezni. Túl bonyolult az input. Hát most valami demokratikus, vagy nem, nem? Vagy van autóm, vagy nincsen. Ma kicsit jobban van, mint tegnap volt, de tegnapelőtt kevésbé volt autóm mint az azt megelőző napon. Egyébként meg nincs. Tehát a metódus maga attól lesz demokratikusabb, hogy az Sólyom László politikai érzületei felé konvergál? Gyaníthatón egyenesen demokratikusabbabbabbabb, ha Orbán Viktoréihoz is, nyilván. Notifikáljad: Sólyom Lászlónak - saját bevallása szerint - nincsen helye - értsed: NEM VAN - helye a parlamenti patkóban, van neki viszont politikai véleménye. Ami jelen idő szerint az, hogy szerencsésebb lenne az előrehozott Orbán.

Addendum 2: a mediaplayer.blog.hu szubjektív politikia megmondóperiodika szerint szerencsésebb lenne ha Sólyom László Drakula remake-ekben alakítaná a Valószerűtlenül Ideges Nosferatut, és itt van, hogy miért: mert ha már a Magyar Köztársaság Elnökeként ezt csinálja, akkor nem-e lenne-e jobbabb-e ha többen osztozhatnának egy efféle, egyébként internacionális - HAH!! - képernyőörömben? He?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr151067498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása