Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Előrehozott Orbán Viktor

2008.05.21. 12:58 GyZ

avagy 24 Órás Fitymasatut az Alkotmánybíráknak!















 

A mostani egy olyan közéleti periódus, amit csak hetven marék látnokzsálya és tizenhat liter fagyálló elfogyasztása után kéne megtapasztalnunk, de hát itt van mégicsak, hiszen magyarok vagyunk, vagy mi. A krízist okozó elővigyázatlan, hogynemondjuk: balfasz alkotmánybírák voltaképpen egy elmérgesedő konfliktusgócba fecskendeztek némi kis bónusz vírustenyészetet, elsősorban nem is csupán a jelenlegi kormány munkáját lehetetlenítve ezzel el, sokkal inkább egy begubózó demokrácia képét csalogatva elő, sőt: kompromisszumosan bókolva eme aggasztó rémképnek.

Aprócska visszatekintés: nehéz lehetett megsaccolni, hogy Szíjjártó Péter magyaremberei nem fognak akarni fizetni, ha lehet választani. Orbán triumfál, a Gonosz azonban ezúttal nem ő, ő "csak" koherensen kereste a támadási pontokat, s lőn: kinyomásom szerint rendkívül felelőtlen alkotmánybíráinknak hála, jó időn át zajlik a kézzel történő arctemetésre hívó kutyakomédia, melynek rendezője Orbán Vitkor, a darab bemutatását azonban az Alkotmánybírák engedélyezték. Fitymasatu! Fitymasatu! Ledeprimáltátok az országot! Komolyra fordítva: egy valószínűtlenül fatalista jelenséggel állunk szemben, DE! A motivációk ettől még teljesen világosak maradtak.

Lütyőbébi azért szeretné előrehozatni magát, mert a pártja anyagi nehézségekkel küzd. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Csintalan műsorát csak egy órás késéssel lehet nézni a RémHírtTV-ben, egyébként a nézőnek SMS-t kell küldenie az Élő Internetes feed eléréséért. A lóvé nyilván kapásból megy a Fidesz Mogyor Polgaari Föfettség kasszájába. Most viszont itt kis kitérő, mert nem kis jelentőségű mondat hangzott el, úgy vélem. Ugyanis megértük a TÚLON sőt Uri Gelleren TÚLIT. Lehet fizetni Csintalan Sándorért.

WTF??? Na ezt újra.

Lehet Csintalanért fizetni.

vÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!

Na Hülye Azért Lehetek, De Nem Akárkinek! Mondok valamit: hát marhára örüljön a Csintalan, hogy nézem. Ma már csak hetente, mondjuk. Akkor is mindig az Etelka néni olvas be. Ha skizofrén vagy, gondolhatod, hogy személyesen NEKED olvas be Etelka néni, a Nemzet Harcos Sámánasszonya, az Örök Igasságrezgítő! Ami Csintalant és unott holdarcát illeti, csávó műsora egyre végszarabb, közelítések helyett már csak indulatmegért, enélkül pedig én kitűnően megvagyok, köszönöm. A műsor effektíve kártékony szerintem, és ez már kapcsolódik a Fidesz politikához is. Elmondom, miért:

Ha valami árt ennek az országnak, az megítélésem szerint PONT Csintalan indulatmegértése. Garantálom, ha belepislantasz valaha a műsorba, ezt fogod hallani: ".. nézze Lajos, én megértem az indulatait." Csintalan melbacukorkaként osztogatja betelefonálóinak a szellemet mérgező visszaigazolást, pedig szerintem a betelefonáló inkább valamiféle megnyugtatásra, semmint bólogatásra várna. "Fasza gyerek vagy vaze, gyűlöljed tovább a rohadékokat, vaze'!" Gratulálok. Na, szóval Csintalan hetente egyszer jó tréfa, de fizetni érte, ne röhögtessük halálon túl egymást. Ha Csintalan nekem fizetne, hogy hallgassam minden nap, még azt is mérlegelnem kéne, nemhogy én fizessek, hogy beszéljen hozzám. Haggyábékibe' és értsd meg az indulataimat, Csintalan baszdmeg! A Magyarok Nyilainak indulatait pedig pláne értsed meg, mikor - netán indulatok mentén? - tönkreverik a privátlétezésedet is, és legyen arcod arról beszélni másnap, hogy baloldaliak verettek meg. Tejóég, micsoda aránytévesztés. Csintalan szeretne olyan fontos lenni liberálisoknak, vagy baloldalnak. Komolyan, most, hogy belegondolok, kiröhögöm Csintalant. Na mindegy, Csintalan babe, helyeseld tovább az indulatokat, ettől hízik a Nemzettudat.

Amire próbálok szelíden utalni: szerintem csak a hülye, a nagyon hülye, és a kurva hülye ember indulatos. Az indulatok nem fogadhatóak el, szerintem nem. Senki indulatát nem akarom megérteni, nem kívánok viszonyulni hozzá, cserébe senkit sem kívánok saját indulataimmal frusztrálni, melyeket egyébként kis gyakorlás után gondolom mindenki exhibitálhatna Csintalan Sándor indulatmegértésének és megélhetésének kedvéért. Ennyit e munka hasznáról és nemességéről. Én nem akarok indulatos országban élni, de ettől még kommenteljen, aki ILYEN, meg az is, aki OLYAN indulatok mentén indulatos. Verjétek szét egymást, tacsakoljatok egymás kiontott beleiben, hülyegyerekek, tegyétek az én szórakoztatásomra! Ahogy mondja Moór Marianna Fridinél: nagyon nagy baj lenne, ha eluralkodna a bunkóvilág. A bunkóvilág nyelve márpedig az indulat.

Én nem vagyok indulatos, még a Viktorral sem. Egy nárcisztikus, pózőr, lúzer, "FUSZTRÁLT" kis pasasnak tartom, akinek politikai/diplomáciai/államférfiúi kvalitásait és képességeit FÉNYÉVEKKEL Gyurcsány Ferenc alattiéinek - ez jó volt! - gondolom, de lásd, milyen "szépen" tőkésítette Orbán a bunkóvilágot, hogy monumentális árnyékot vessen riválisára - persze hogy az Alkotmánybírák erre rábólintottak, az láthatóan furibb helyzetet okozott, mint gondoltuk volt. Orbán ma már kétharmados többséget vizionálva sandít előrehozottért, megszerezhetné magának az Alkotmányozó Többséget. Orbán a poltika iránt nem komolyan érdeklődő, indulatos embertömegekkel háta mögött követeli megválasztását. Ez az ő Új Többsége, a Keserűség, a Reménytelenség, az Indulatok többsége. Orbán Viktor politikai tőkéje.

Ma már annyit dumál mindenki Gyurcsány hátrébblépéséről, hogy a magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a Kormányfő következő megnyilatkozása. Egy ideális világban hagyták "volna" - legundorítóbb magyar szó - megcsinálni, amit akar. Ahogy hagyni kéne Orbánt is, ha végül kihisztizi magának az Előrehozottat. Gyurcsánynak látni kell, hogy a közélet szereplői egy olyan valóságot festenek meg éppen, ahol az Előrehozottat szeretnék kikerülhetetlen potentátnak feltűntetni - tehát válaszokat kell adnia a Miniszterelnöknek, avagy egyenesen - nekem ez tetszene - szétzúzni a Fidesz ábrándjait. De! Nem mindenáron, többé nem.

Tölgyessy Péternél ugyanis ott van az Igaz: 2006-ban Orbán képében nem Sztálint választottunk - újracsak - volna. Ha újabb Négy Év Orbán, akkor újabb Négy Év Orbán, a Hétszázát! Attól még el lehet menni, nem? Ha valakinek annyira fáj. Tehát ez az öröklődő, konszenzusos "bármit, csak a másik vesszen" magatartás immár elég komoly vámokat szed a közélet józanságán. Kérdés, mit akar majd Fodor, akit valószínűleg megválasztanak SZDSZ Elnöknek, hiszen Kóka már effektíve cinkesen mutat a képernyőn, nem? Persze elfogadom, hogy lehetséges, hogy ez csak az én benyomásom. Akárhogy is, ha Fodor győzedelmeskedik, szerintem nem valószínű, hogy az MSZP könyörögni fog neki, hogy hadd rúgják ki a kedvéért a Ferit, kivált, hogy az MSZP-nek jót tett a szakítás. Érdekes kérdés, hogy a liberális formációnak megéri é majd az Előrehozott Orbánt egy saját arc megrajzolása. Főleg, ha az új arcot majd csak otthon nézegethetik. Egy óriási botrányban reménykedek. Minimum egy új Őszödöt nekem. De Viktorosat!

156 komment

Címkék: közélet orbán koalíció poltika előrehozott

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr95480378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gomet 2008.05.21. 14:12:35

SzabóMárk anyádnak szólj, basszon fejen egy sodrófával, hülye irígy köcsög. Elszórakozhatnál a fideszes a kis buttersel, írj neki.

Sütemény1975 2008.05.21. 14:12:39

egy újabb agymosott ember aki bloggol.
az írásod alapján már a menthetetlen kategóriába tartozol.
vagy pénzt kapsz ezért a sok sületlenségéért?

malocz 2008.05.21. 14:12:42

hosszú és érthetetlen. mint mindig. :)

midnight coder 2008.05.21. 14:14:25

>Döntsd el végre, hogy mit szeretnél,
>"ingyenes" egészségügyet, vagy Szlovákiát?
Miután havonta súlyos tízezreket fizetek be a TB kasszába mint amúgy mindenki akinek érvényes biztosítása van, az ingyenes mint opció fel sem merült (az hogy ezt a munkáltató fizeti be csak az ellenség, azaz a választópolgárok megtévesztése miatt van). Azaz ez csak egy MSZP-s hazugság - egy a sok közül. Szlovákia meg nem akkor húzott el mellettünk amikor ezt az idiótizmust elkedték Fletóék hanem jóval korábban. És azt is elhiheted hogy nem a vizeletdíjad húzta volna ki az országot abból a szarból amibe az MSZP-SZDSZ kormány vitte.

>Khm...mi is a Fidesz programja?
>Jaaaaaaaaaaaaa, hogy olyan nincs neki!
És mi volt az MSZP programja ? Ja, hogy nekik sem volt, ami pedig mégis, azt nem merték megmutatni a választópolgároknak hogy mire is készülnek!
Csak tudnám hogy mi a fasznak kell akkor ezt az egész rohadt többpártrendszert csinálni ? Ha a választópolgárok bekötött szemmel szavaznak arra akinek a legjobb pénze van kampányra akkor ez mivel is jobb mint az egypártrendszer ?

És ami az igazán gáz: Fletóéknak MOST SINCS programja. Pedig már 6 éve kormányoznak, már ha ezt annak lehet nevezni...

Sütemény1975 2008.05.21. 14:14:42

Aki nem orbánista, az pénzt kap az ellenzékiségért. Ez világos, nem? Nálunk az egész család szereti a Viktort, de ti ezt nem értitek, mert kommunisták vagytok.

asvanyviz 2008.05.21. 14:15:48

Komolyan mondom kedves társaim! Ha jön a viktor, akkor el kell hagyni az országot. Itt nem lesz többé életterünk. Én Ausztráliába megyek, mert ott nincs focistadiktatura. Tegyétek ezt ti is !!!

AP (törölt) 2008.05.21. 14:16:00

Így van, sajnos buták vagyunk, irígyek és lusták.
Ennyi, kész, egyedül maradtunk, jön a szelekció, hello Darwin, végünk. Előbb-utóbb, de..

malocz 2008.05.21. 14:16:38

Ha lenne érettségim, sem olvasnám végig. Amit olvastam nem értem. Fidesz és kész, vezér kell!!! Új honfoglalás!!!!

Rwindx 2008.05.21. 14:17:00

Azt hiszem megint itt van a kis buzi aki regisztrálatlanul mindenki nevében faszságokat irogat és közben a farkát veri. A blog.hu igazán csinálhatna valamit hogy regisztrált user nevében ne lehessen kommentezni.

Rwindx 2008.05.21. 14:18:07

És ez a kis buzi én magam vagyok.

Bierkamp 2008.05.21. 14:18:23

Madiaplayer te fasz vagy!!! Feri meg kapja be!!!

Bierkamp 2008.05.21. 14:20:55

Gyúrcsány egy hazug féreg!!!!!

Rwindx 2008.05.21. 14:21:16

Figyi te kis szar, azt hiszed mindenki olyan hülye mint te és nem nézi meg ki kommentezik regisztrálatlanul és ki nem. Mondjuk azzal hogy linkelt-e a komment fejlécben a usernév? :D

movhu 2008.05.21. 14:23:43

"Azt hiszem megint itt van a kis buzi aki regisztrálatlanul mindenki nevében faszságokat irogat és közben a farkát veri"
Legutóbbi oknyomozásom szerint lehet, hogy nem is farkas, hanem puncis lény :)
Sajnos igen komoly lelki sérülés érhette, és most itt tölti ki ezt a társadalomra. Szegény retardált és visszamaradt csökevény, akinek a sikere az életben itt merül ki. Puszi a buksidra oktondi kommenter, de ne pazarold itt az idődet, hanem fogjad a homokozólapátot, és irány a játszótér, vagy vedd be a gyógyszered!

üjjéle 2008.05.21. 14:26:51

Szerintem többre mentél volna, ha egy újságban szemüveget meg bajszot rajzolsz Viktornak. Kb. ugyanott tartanál, mint ahol most vagy, mert ez az írás elemi 4ben is fájdalmasan gyenge. Szándékosan égeted magad vagy ez most vmi baloldali összefogás, amit éveken keresztül csiszolgattál és ez lett az eredmény?

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.05.21. 14:27:12

kerves postolo.

erdekes, hogy az orban latatlanban lehuzod. azaz mar lattad es tudhatod, hogy messze jobban alltunk minden szempontbol a fidesz kormany alatt.

szerintem amit kritizalni lehet az az ami van es ami volt. szerintem adott az orszag mar eleg eselyt a masik oldalnak / mszp szdsz /, leszerepeltek, na most jojjon a masik aztan meglatjuk mi lesz.

megis mit szeretnel? hogy maradjon a mostani kormany esetleg egy uj miniszterelnokkel? ha igen, akkor nincs mirol beszelnunk :D

dr. Wilbur Swain 2008.05.21. 14:28:12

attól nem leszel ám okosabb, hogy mondatonként 4 idegen szót használsz...
ennyire futja csak a FiB-től (akarom mondani Societas-tól)? :D
tényleg, küldd el olvasói levélként a HetiHentesbe, Fajkasházi imádni fogja

Don 2008.05.21. 14:28:12

Agytröszt!

Milyen programja is kellene, hogy legyen a Fidesznek? Talán Kormányprogramja? Tudtommal nincsenek választások, hogy kidolgozott programja legyenek az ellenzéknek. Gondolkodj,
mielőtt hülyeségeket írsz. És azon is el kellene
gondolkodni, hogy a gazdasági elit az ellenzékkel
egyeztet. Nem kicsit blamázs.

AzHofi 2008.05.21. 14:28:13

Kpc: azert, mert mielott a vizitdijat az orvosok megkaptak volna, csomo koltsegteritest es juttatast megszuntettek nekik, mert majd jon a vizitdij.

Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.05.21. 14:28:44

bar szemely szerint orulnek egy orban out, kosa lajos in miniszterelnokjeloltnek.

movhu 2008.05.21. 14:30:09

Ha Orbán jön, a szidók menni fognak, de a cigányok is!

(Gyurcsány szegény retardált és visszamaradt csökevény, akinek a sikere az életben a pártban merül ki. Jól tudom, még érettségije sincs.)

Keneth 2008.05.21. 14:31:56

movhu

légyszives fulladj meg saját hányásodban a tarkónlött és fideszplakáttal letakart anyád mellett.

Rwindx 2008.05.21. 14:34:09

movhu egy kretén, ne is válaszoljatok neki.

movhu 2008.05.21. 14:34:12

Az ál-movhu még írni sem tud :D Szidó zsidók is menni fognak ? :)
Annyira nem szeretném, ha mindennapjaim értelme abban merülne ki, hogy mások nevében kommentelek baromságokat. Még jó, hogy én másban is meglelem az örömöt, és nem kell ilyenkkel szórakoznom. Nem úgy, mint szegény barátnőnknek. Biztosan jól megszívatta valami pasi, és azóta bekattant zombiként tolja ide a rizsát :)

Bierkamp 2008.05.21. 14:34:15

Maszoposok trágárkodhattok ,meg írogathattok más nevében ,attól még Feri ugyanaz az ideggyenge bohóc marad!!!!

WER 2008.05.21. 14:35:15

Mi a baj a movhuval? Komolyan. Kretén? Oké az, de nem kell elolvasn és kész.

Don 2008.05.21. 14:35:40

Keneth ne ülj fel a provokációnak...
ez a módszerük, aztán meg ujjal mutogatnak, hogy
te vagy a kirekesztő. Engem csak az nyugtat, hogy
a saját szarukba fulladnak bele mostmár nem is
olyan sokára.

Bierkamp 2008.05.21. 14:36:31

Baszki, a nevemben irogatnak! Szerintem a movhu, ez a szopósszájú gecinyelő buzi.

Dekatlon 2008.05.21. 14:37:41

Indulatmentességet hírdetve úszítani, és előrevetíteni, hogy mekkorát fogunk röhögni az itt egymásnak eső belfékeken. Ejha! Ezért már érdemes volt a faternak akkor este nem felvenni a gumit.

"(OV) ...politikai/diplomáciai/államférfiúi kvalitásait és képességeit FÉNYÉVEKKEL Gyurcsány Ferenc alattiéinek - ez jó volt! - gondolom"

Jólvan, elmondtad, leülhetsz. Csengettek, mehetünk uzsonnázni.

Országomat pár értelmes gondolatért! Jöjjön akárhonnan, már nem válogatok!

Rwindx 2008.05.21. 14:38:45

Movhu: ezek szerint eltaláltad. Mérges lett :D

Biztos a faszik elkerülik mert csúnya mint a bűn, esze sincs sok mint látszik, aki arra hajlana nő az is hányna tőle.

Bierkamp 2008.05.21. 14:38:47

Én vagyok az igazi ,mert én le tudom írni helyesen azt, hogy: írogat
14:36:31 meg nem :)

movhu 2008.05.21. 14:39:43

Olyan néven irogatok, amilyen néven akarok. A saját oldalamon is szoktam, komenista söpredék.
Gazdakörök kellenek!

movhu 2008.05.21. 14:40:15

Mondtam, hogy írni sem tud :D:D:D
Egyre jobban bekattan, amint látjátok. Hamarosan feláll a géptől, és kioszt mindenkinek egy maflást :)

movhu 2008.05.21. 14:41:24

Nem annyira csúnya. Tipikusan olyan, mint a legtöbb pszicho, azaz nem is gondolnád róla. Bár mintha egy kicsit kielégületlen arca lenne. Hát igen, nincs meg a napi betevő igencsak.

Bierkamp 2008.05.21. 14:41:37

Aljas , beteg ez a Gyúrcsány. Hatalommániás. Az ország szarban, de görcsösen ragaszkodik a hatalmához!!!Undorító...

Bierkamp 2008.05.21. 14:42:03

Ki szórakozik?
Mindegy is.
Akasztós kedvem van, Viktor majd legalizál. A jobboldal mindig megszentelte az akasztásokat, mielőtt a csürhe hatalomra került volna.

bierkamp 2008.05.21. 14:44:06

zsotti 2008.05.21. 13:55:36
Jön az Orsós Viktor, mennek a zsidók.
....tehát jönnek a cigók. Orsós min elnök. Deutsch (buta) Tamás parlament elnök, Győzike közt. elnök...de ki lesz a Vajda?:))

Bierkamp 2008.05.21. 14:44:10

Én nem akasztanék látod! Mert én vagyok az igazi Bierkamp. Nem vagyok egy maszopos söpredék!

movhu 2008.05.21. 14:44:13

Ilyen az, amikor bejeletkezés nélkül lököm a nevem.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

movhu 2008.05.21. 14:45:20

Gyurcsány ellopja az országot!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bierkamp 2008.05.21. 14:45:36

Gyurcsányt a Dunába, Orbánt a kormányba!!!!!

Sütemény1975 2008.05.21. 14:46:00

valaki úgy látom azzal is szórakozik, hogy mások nevében írkál hozzászólásokat...
már nem tud :)

bierkamp 2008.05.21. 14:46:13

Bierkamp 2008.05.21. 14:41:37
Aljas , beteg ez a Gyúrcsány. Hatalommániás. Az ország szarban, de görcsösen ragaszkodik a hatalmához!!!Undorító...

NAH EZ TIPIKUS FIDESZES SZARCSŐSZ...ELLPOTA MÉG A NEVEM IS! (ÁL bIERKAMPOT CSINÁLT)..GECI ILYEN EZ A BANDA:)))

Mertu 2008.05.21. 14:46:46

movhu, a kurva anyádat!
Ha személyesen találkoznánk megfojtanálak. Szétbaszod az oldalt te kretén állat.

movhu 2008.05.21. 14:47:04

Ideje idéznem önmagam:

mover.blog.hu/2008/03/20/retardalt_kommenterek

Kedves kis bekattant, kielégületlen, retardált Angina Pectoris :D

kvarcman 2008.05.21. 14:47:36

"dino vercotti · www.dinovercotti.com 2008.05.21. 14:00:40
Kvarcman elvégezte az összemosás tanfolyamot. Ötös."

Na akkor magyarázd meg érthetően hogy miért is jobb egyik mint a másik??? :DDD

bierkamp 2008.05.21. 14:47:44

Te vagy az ál bierkamp2008.05.21. 14:46:13
Az igazi nem egy buta maszopos!!!

movhu 2008.05.21. 14:47:52


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Rwindx 2008.05.21. 14:48:23

Gondolom csak annyi esze van hogy egyesével üsse le a pontot és entert százszor. A ctrl-C, ctrl-V-t nem ismeri :) Azért volt ilyen hosszú szünet, valószínüleg villámmódszer: 9 ujj keres, 1 lecsap :)

bierkamp 2008.05.21. 14:48:49

Csló Fityisz még a nick neveket is ellopja akkora az adóssága:)))

movhu 2008.05.21. 14:48:58


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

states 2008.05.21. 14:50:24

Igazad van kedves mediaplayer, ez a mondatod pedig csak Fletó zsenijéhez és Nyakó improvizációihoz hasonlítható: "akinek politikai/diplomáciai/államférfiúi kvalitásait és képességeit FÉNYÉVEKKEL Gyurcsány Ferenc alattiéinek
gondolom". Ha így folytatod, még a végén kiszorítod Gyeneseit a kormányból, már csak egy piros köténykét kell beszerezzél hozzá...

Kelemen 2008.05.21. 14:50:41

Meg foglak találni movhu és nagyon fog fájni... ezt vedd NAGYON komolyan. Nem hátból támadok, előre szólok.
Az oldaladat pedig szétbasszuk, van rá emberem.

movhu 2008.05.21. 14:50:56

Látom kedves kommenter beloptam magam a szívedbe, és leginkább az én nevemben szereted az agyhullámaid vízszintes vonalát idézni :)
Hidd el, egy jó kis hancúr jobb lenne ennél, de ilyen mentalitással soha nem lesz pasi, aki 5 percnél tovább elvisel.

bierkamp 2008.05.21. 14:51:28

Csaló Fityisz banda még a kommenteket is szétbassza , annyát is megöli csak a gonosz törpe Orsós kerüljön hatalomra

bierkamp 2008.05.21. 14:52:07

Én Németországban laktam sokáig, ott nincsenek ilyen tahók, meg ilyen szar baloldal!!!

Rwindx 2008.05.21. 14:52:17

Ha valaki báncsa movhut, én megvépdem, mert odamegyek és odateszem magam, mégha folyik is az orrom.

Scroll_Lock 2008.05.21. 14:52:48

ez az álkommenter engem "tanár úr"-ra emlékeztet :)

movhu 2008.05.21. 14:53:31

Kelemen 2008.05.21. 14:50:41
Ha ez az ál "movhu"-nak szól, akkor hajrá! :)
Ha nekem, akkor meg közlöm, hogy az oldalam a tízezredik öröm az életemben. Úgyhogy annak "szétbaszásával" marad 9999. Ellentétben, ha téged elkapnak, akkor ez az egy is eltűnik. Érzed a különbséget?

bierkamp 2008.05.21. 14:53:47

de lehet röhögni...Előrehozott Orbán nem lesz, viszont VIKTOR lesz...mert megint Gyűz a bal oldal..és " Narancsos" Bukta zabálásba belefulladtok kis cigó király alattvalók:)))

Rwindx 2008.05.21. 14:55:06

nem, "tanár úr" máshogyan paraszt.

bierkamp 2008.05.21. 14:55:30

Tanár úr lehet ja az ál-kommentátor!
Az mekkora egy tahó volt!!!!

bierkamp 2008.05.21. 14:56:18

Bierkamp az baloldali! Az álBierkamp meg a Orsós cigó alattvaló:))))

Kenneth 2008.05.21. 14:56:18

Ez a szerencsétlen ribanc vagy kis köcsög az én nevemben is írogatott ha jól látom.Szánalmas.

Ortep 2008.05.21. 14:57:03

Rwindx

inkább baszd anyád...

bierkamp 2008.05.21. 14:58:17

Kenneth....jah ezek ilyenek...csalnak:)

movhu 2008.05.21. 14:58:31

Mondom ribanc. De még ribancnak sem nevezném, mert egy magányos csaj csupán. Itt élvez el a billentyűzeten, azért az a sok hosszú beszólás. Mondtam én, hogy kár volt bezárni Lipótot.

Kenneth 2008.05.21. 14:58:41

szánalmas névlopó szarcsimbók

Kenneth 2008.05.21. 14:58:47

Nevem jelentés: Szarkennet.
És bárki sebbbebaszhat.
Levelet írhattok, mindre válaszolok.

bierkamp 2008.05.21. 14:59:01

Emlékeztek még a "tanár úr"-ra
Az mekkora egy suttyó volt! Totál kisebbrendűségi betegségben szenvedett.Egy tírpák homokos lehetett, aki gyűlölte a buzikat!

Goll 2008.05.21. 14:59:40

Szarkenet, óriási!

bierkamp 2008.05.21. 15:00:23

MÉ? téged gyűlölt te buzi ál Bierkamp?

bierkamp 2008.05.21. 15:00:39

Ehh, ne is válaszoljunk a komcsinak, jó nekünk az akolmeleg jobbosság. Nem kell sokat gondolkodni.

movhu 2008.05.21. 15:01:26

Te retardált névlopó-kommenter!
Azon röhögök magamban, hogy te most azt hiszed, hogy de begurul itt mindenki. De amikor feláll a billentyűzet elől ez a sok "begurult" ember, akkor este jól ellesz a barátjával/barátnőjével, elmegy moziba, sétálni, és elfelejt téged, miközben te még mindig ezekre a beszólásokra gondolva simagatod magad. EGYEDÜL!

movhu 2008.05.21. 15:02:06

görget és pofa befog:
.

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
..

bierkamp 2008.05.21. 15:02:30

bierkamp ,aki azt hiszi ,hogy ő bierkamp bierkamp 2008.05.21. 15:00:23 !
Most azt állítod a tanár úr is te vagy!
Te megőrültél!!!!:):):)
Amúgy a tanár úr tényleg egy buzi volt!

Kenneth 2008.05.21. 15:02:32

hát, írogass csak a nevemben kis gyökér, primitív stílusodon látja az olvasó, hogy ki is vagy.
Teee, ostoba

bierkamp 2008.05.21. 15:02:35

Ezt tudjátok..Fityiszes szarcsőszök elterelni a figyelmet, mint itt is az eredti topik ról.
"Köszönjük Emese! ...de térjünk a lényegre":)))

movhu · http://szanalmas.hu 2008.05.21. 15:03:36

görgettek ha mondom:
.

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
...

.
.
..
.
.
.
.
..

Rwindx 2008.05.21. 15:03:49

Azt hiszem már remeg a keze, egyre híbásabban ír :)

Kedves Angina Pectoris, egy virbátor manapság szerintem nem olyan nagy költség. Én a helyedben beruháznék egybe. Mindenkinek jobb lesz, főleg neked :)

movhu 2008.05.21. 15:04:37

Most már elég nedves a bugyid? Akkor itt volna az ideje, hogy a munkára koncentrálj véget. Jó, a melód úgy rossz, ahogy van, de akkor is el kell végezni!

Kenneth 2008.05.21. 15:05:06

Nincs igazad igazi movhu, én pl dolgozni megyek este, illetve éjjel, és nem leszek jól el:)De ettől még nem bosszant a kis faszkalap álnevű

Kenneth 2008.05.21. 15:05:19

Választékos nyelvezetem segglukatokba helyezem.

bierkamp 2008.05.21. 15:05:53

Ez a " rendzavarás" ki van adva a Fityiszeseknek?? HÚÚÚ nagy értelem van abban a bandában ám!:) nah megyek szarni...kiteszem a Fideszt! pápá
Minden további Bierkamp írás,.. az ál Birkamp Fityisz megbízásdból:)

movhu 2008.05.21. 15:06:04

Kennethnek(az igazinak) jó munkát kívánunk éjjelre!

tanár úr 2008.05.21. 15:07:00

Bierkamp te kis buzi takarodjál mán!!!!

Golit 2008.05.21. 15:07:07

kenneth, szerintem ne is figyelj oda. Csak felhúzod. Inkább szopd le magad.

movhu 2008.05.21. 15:08:58

Tudjátok mi az érdekes? Mi itt beszélgetünk egymással, hogy mekkora kretén ez a csaj, aki kielégülés hiányában a nevünkben írogat, ő meg itt beszélget magában. Ugyanis 1 kerek összetett mondatot nem tud megfogalmazni, és attől kapásból kiszúrja a hülye is, hogy melyik igazi, és melyik ál-komment.

Kenneth 2008.05.21. 15:09:34

dehogy húzom kisköcsög:)
Megyek szépen,megeszem a vacsorám, böffentek egyet és indulok dolgozni,pá.
A további írások a nevemben mind a kis elmebeteg torz agyszüleményei.

HORGÁSZOK PONTYOT AKARTOK , DE VIKTORT KAPTOK, UJJÉ! 2008.05.21. 15:12:20

Minden Országrontónak a figyelmébe ajánlom az alábbi aranyköpéseket. A legtöbbet a nagy Vezér szokta elsütni a naggyűléseken.
"Azért, mert a halak nem beszélnek, még nem biztos, hogy véleményük sincs. Az emberek először minden elképzelhető hülyeséget kipróbálnak, és csak utána lesznek - kényszerűségből - normálisak. Én mindig okos vagyok, te pedig mindig őrült vagy. És mindegy, hogy ki az az én, és mindegy, ki az a te. A Viktorizmus öl, butít - és elfeledteti veled a nyomorodat. Sose légy túl jó ahhoz, aki rossznak tart. A rólad alkotott kép megváltoztatása nagyobb kínokat okoz, mint amennyi örömet a jóságoddal szerezhetnél.Engem a siker nem rontott meg,mondá Viktorka, én világéletemben elviselhetetlen voltam.Mondá továbbá hogy: Mindenre tudok magyarázatot találni, legfeljebb nem stimmel.A szerénység az a mûvészet, hogy mások jöjjenek rá, milyen fontos vagyok. Még nincs teljesen kész, a Kormányprogramunk, de már majdnem elkezdtük! Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem. Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn a Parlamentben, mert sokan látnak! A nagyotmondás ellen a nagyothallás az egyetlen védelem. A FIDESZESEK FIGYELMÉBE: A sikerhez vezetõ út - karbantartás miatt - zárva. Bölcsességeket rendkívül egyszerû kitalálni. Az ember egyszerűen leírja és terjeszti az ellenkezőjét annak, amit tesz. A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másik véleményére.Az optimista az, aki szerint a jövõ bizonytalan.A partra vetett hal még mindig jobb helyzetben van, mint az, akit beledobtak egy vödör vízbe. Orbán Viktor és hívei: Már látom a fényt az alagút végén ..... de miért dudál?"
"A paranoid személyiségzavarban szenvedő ember valóságérzékelése hamis, kapcsolatai őszintétlenek. Örökös gyanakvása azt eredményezi, hogy valóban becsapják, de legalább is "megkímélik az igazságtól". A diktátorok, illetve diktátor hajlamú emberek igen gyakran jellemezhetők ezekkel a vonásokkal." No innentől kezdve jó veszekedést mindenkinek!

movhu 2008.05.21. 15:13:38

Egyúttal természetes is, hogy egy baloldali - idézőjelem miatt ne ítéljetek el - "ember", ösztöneinek nyomása alatt, mintegy genetikai okokból nem fogalmazhat szépen és pontosan, hogy basznám meg újra anyámat a ravatalon.

midnight coder 2008.05.21. 15:17:26

Mindenesetre valahol az hogy valaki más nevében írogat, illetve hogy telipötyögi az oldalt őt minősíti. Ezek szánalmasabb dolgok mint Fletó pofája volt amikor a Kókadt elvtárs bejelentette az SZDSZ kiugrását a koalából...

Rwindx 2008.05.21. 15:20:36

Na, kezd unalmas lenni, legközelebbre találj ki új effekteket pls, meg nyelvezetet. Meg ha copy-pastezol vagy szimpán floodolsz akkor valami érdekeset pls, legalább lenne mit olvasni míg várunk a következő "kommentedre" :)

movhu 2008.05.21. 15:25:20

Rwindx 2008.05.21. 15:20:36
Nem tud, mert ennyire futja szerény mértékű agykapacitásából. Hónapok óta ennyi. Először még idegesítő is volt(talán), aztán kezdett unalamssá válni, ma inkább szánalmas. Holnap meg nem is érdekes.
Neki ennyi volt az élet, lefutott fiatalon.

kzt 2008.05.21. 15:33:53

Az ilyen, és hasonló írásokat szponzorálja a kormány ujabb száz milliókkal, mert arra igazán futja. CSakhogy ezt már senki sem veszi be kedves elvársak, bértollnokok. El lehet menni innem, ha nem tetszik OV, vagy lehet hallgatni az ATV, meg a Klubrádió bolgár műsorát, az való nektek!

Mindfield 2008.05.21. 15:34:45

Vicces ez a Vitya akkor is. Fletó elkúrta, rendben, őt le lehet írni az egész posztkomcsi maszoppal együtt. De ki jön helyettük? A Pápa? Ne már! Hányszor fog még bukni? Ok, hogy be van biztosítva neki egy örök második hely, meg ebből jól lehet élni, de azért kéne valami haladás is. Az meg csak úgy lesz, ha ő eltakarodik a fidesz éléről, mert addig nem csak a fidesznek, hanem az egész jobboldalnak árt.

subabubba 2008.05.21. 15:41:50

IP címeket kellene nézni, az ilyen vitakozók gyakran egy ember, ezt élvezi, hogy egyszemélyben Balázs showt csinál.

Az írás meg szar mennyire szar. Gyurcsány az intelligens entellektüel jóval szarabb miniszterelnök mint Horn Gyuszi volt, 0 db reformot csinált, 0.8% volt tavaly a növekedés, Szlovákoknál meg 10%, nem arról van szó, hogy ők nem voltakk lemaradva, hanem hogy semmi jel nem mutatja, hogy mi belehúzunk. Dübörög a gazdaság, persze, te meg a régi orbánördög lemezt rakod fel. Jujjjjjhh.

tevez 2008.05.21. 15:59:15

Ilyenkor hiszem azt, hogy mekkora felelőtlenség volt bezáratni az OPNI-t.Nem akarom elhinni, hogy az INDEX egy ekkora baromnak helyet kell, hogy biztosítson. A legaljasabb amit Magyarország Alkotmánybíróságáról állit. Ilyet józan gondolkodású ember nem írhat le.
Tisztelt Szerkesztőség! Elég volt ebből az elmebetegből!!

cooper (törölt) 2008.05.21. 16:00:56

Télleg nem Orbán a hülye, hanem a magyar választók nagy része. S persze a szocialisták, kiknek 2002-ben ott volt a lehetőségük, hogy egyszer és mindenkorra szétrúgják Orbán seggét. Nem tették a, félhülye állat Megyónak senkinek nem mondta meg, hogy befogod a pofád, nem osztogatsz bazdmeg a ciklus elején, nem kúrod szét az egészet volt pénzügyminiszter létedre. Orbán egy mocskos szemétláda, de mivel vele szemben félhülyék és ugyanolyan szemétládák álltak, visszamászott a csatornából. Ez van.

cooper (törölt) 2008.05.21. 16:04:16

Hát tevez, demokrácia van!! Megszívtad :):) Én meg azt állítom, hogy a magyar AB idióták gyülekezete.
Jaj, most milesz? Lekurvanyázták az AB-t. jajaj
süti beállítások módosítása