Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Populáris Populizmus

2008.04.17. 11:37 GyZ

avagy a Túl Korán Nem Létezik


































A kétszeres szakítópróbának is kitett SZDSZ - potenciális búcsú lehetősége az MSZP-t illetően, valamint Tisztújítás előtti, szolid egymástanyázás - ellenpólusai buzgó mód elkezdték rajzolgatni rúzsterhes vakolatarcukat. Egyik rémisztőbben fest, - SIC! - mint a másik. Kóka János, a liberálisok RémHírTV szerint csalással megválasztott vezére - aki szerintem Drakula legkisebb fia, ezért nem mernék vele nagyon viccelni - ha csak teheti,
próbálja kényelmetlen helyzetbe hozni a Kormányfőt, míg ennen magát a józan, rigorózus, kerülhetetlen reformok kompromittálhatatlan, rendíthetetlen emberszobraként igyekszik megépíteni. Ma éppen/már teheti, hiszen a Parlamentben előadott vádbeszédeit illető viszontreakciók - ha érkeznek egyáltalán - momentán egy jóval szűkítettebb felületi résen keresztül érkeznek Kóka felé, lévén nem tisztázott még a Koalíció végleges sorsa. Tehát ebben az időperiódusban Kóka lényegében a visszacsatolás fenyegetése nélkül: hisztizhet, kedvére. Ezt felismerve, meghökkentő módon:

Kóka a visszacsatolás fenyegetése nélkül: hisztizik is, kedvére.


Kakula Úr legnagyobb erénye, hogy remekül hisztizik. Kakula Úr legnagyobb hibája: hogy sohasem jó időben. Jó jó, én elvben, jeleznőm: elvben hajlandó lennék megérteni őt, de egy ponton túl Kóka Jánosnak fel kellett ismernie, hogy vagy a rendkívül szűkre szabott kompromisszumos lehetőségek szintjén próbálja terelgetni ezt a jelen állapotában roppant, mi több: HOPPANTmód hányattatott politikai formációt, avagy, semmi sem drága alapon: a közelgő SZDSZ Tisztújítás örömére bőven megvállalja a

Macsó Drakulát

és odamondogat, lássa Ország Világ, hogy senki sem tol ki politikailag Kókával - és virul a kelő nap sugaraival. Valóban nem kell kitolni Kókával. Kóka ugyanis kitol saját magával. Immár hagyományos mód, a Pártelnök két vödör fekália közül a nagyobbikat választotta, Nagyobb Méret, Hosszabb Műsoridő! alapon. A rémes tartalom szükséges ledolgozása helyett vidám szerteszét-fröcsi van ventillátorok jótékony társaságában.

Nos, ehhez képest tudott meglepni Fodor Gábor, aki a közelgő Tisztújításon újfent vezér-alternatívaként méreti meg magát. Fodor is helyezkedik, sőt: hangoztatja, hogy kész együttműködni (vágod, Fodor kész együttműködni!) egy, a politikáját súlypontosan módosító Fidesszel. Gondolom most azért megkönnyebbült sóhaj szállt fel Stumpf István és a Vezír ajkiról.

Először nem tudtam, jól hallok e, avagy hogy jól e hallok. Aztán rájöttem, hogy igen, hiszen Fodor kijelentésében markáns követelménykitétel a Fidesz politikájának változása, HA és AMENNYIBEN együttműködésről van szó. Ebben ugye csak az az ironikus, hogy ez jelen pillanatban kb. olyan, mint mikor a kis lápi szúnyogocska odareppen a nagy bázi naraccsárga-varacskos Nemzetiségi Szaurusz robuszt orrára, és azt mondja:

"Figyu, ha megígéred hogy nem leszel genyó akkor MÉG AZ IS LEHET, hogy a HAVEROM lehetsz! És majd DÜBÖRGÜNK EGYÜTT akkor!"

A Nap Végén persze azt kell konstatálnunk, hogy Fodor reálpolitikusként nyilatkozik egy lehetséges Jövő kapcsán, mely tükrében persze feltételezi hogy az SZDSZ Elnöklése reá eső Tiszt lészen. Kívánom, mert én bírom Fodort. Írtam 1962-ben is: Fodor ELNÖKKÉNT nyilatkozott a legutóbbi Tisztújításon, szemben az Aspiráns Kókával. Nem osztom Konrád György íróember véleményét, mely szerint mindkettőjüknek kéne még egy jó dekád tanulóidő. Csudát. Fodor abszolút KÉSZ politikus, aki már tanúbizonyságot tett egy szilárd, következetes politikai valóságcsatorna mintegy: posszesszionálásáról. Fodor Gábor bőven európai humántényező, ebben a tragikusan színvonaltalan közéletben kész csoda, hogy az ehhez elengedhetetlen kvalitások szolid kristályosítását ilyen olajozott eleganciával és következetes higgadtsággal képes reprezentálni. Szóval Fodor bőven, bőven az utolsó, akivel bajom lenne. Az első egyébként Orbán Viktor. A második Orbán Vktor. Harmadik és ötvenhatodik Orbán Viktor, hetvenkettedik még mindig az Orbán Viktor, aztán hetnenharmadik a Sólyom "Én Majd Megmondom Kit Jelölök Én, Akit Engem Nem Is Úgy Választottak Engem Meg - ÉN!" László.

De most vissza Fodorhoz. E markáns Aspiráns hogyan máshogy is szilárdíthatná jelen esélyeit, és hogyan máshogy is KÉNE egyáltalán, minthogy világosan hangoztatja: egy bármely irányba kész liberális politikai test létrehozása és pozicionálása jelenti számára a vállalható közéleti agendát. Fodor tehát 2010-es Narancsligettel IS számol, hiszen sajnabajna ezzel is számolnia KELL. Az időzítést szerencsétlennek ítélem meg, de valószínűleg a helyzet az, hogy egy ilyen bejelentést nem is nagyon lehet "megfelelően" időzíteni. Szumma szummárum, azért én jobbabban örülnék, ha Kék maradna az Ég, kivált Orbán Viktor legutóbbi megnyilatkozása után, ahol effektíve valami vérgáz fundamentalista vallásos hagymázfőzelékről vizionál, ahol Jó és Gonosz küzdelme zajlik. Hát én értelek, Viktor. Nem e lehetne e hogy megvívjad ezt a Harcot - MAGADNAK és MAGADDAL? Magadnak, magaddal, a magaéid örömire. Csipszet hozok mellé, életet nem.

Szólj hozzá!

Címkék: politika szdsz fodor koalíció előrehozott

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr66429686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása