Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

LEFEFFIÓ, APOKALIPFIF!

2008.12.10. 15:30 GyZ

Dakota Csatakiáltás, i. sz. 526

avagy Recesszió, Apokalipszis

Ha Apokalipszis, úgy biz' csak Balga Hullajtá' Közönyös, Vaczak Könnyeit! Akinek esze beérhette a Világ Ún. Parádés Égését, az éppúgy felismer egy emlékezetes - EJH'! - bulit, ahogy a permanens buli gusztálja vissza a tettenért Meggyőződést. Kit akarsz megvezetni, Óh! Ifjú Pádáván? Engem árammal vagy a Világ Ún. Parádés Égését?? Megnézem, melyikük lesz erősebb. Jónapot, voltaképpen én négy Recessziót és hetven Meggyőződést szeretnék a Világ Ún. Parádés Égése ellen, mit gondol? Azt gondolom, hogy maga hülye. És ilyenkor örülök, hogy nem tegeződünk.

Sokkoló Villámkitérő: borotválom a hónaljamat. (Mindkettőt.)

Vissza az Apokalipszishez. Én nem sírok ám! Ott tanyázok az első sorban antidiétás vaníliasékkel és tökre nagy spirál medvekukkerrel, és érdeklődéssel szemlélem milyen matematikai minta szerint zuhannak a Haragvó Össten galaktikus feketelyuk-bendejébe az örvénylő- sikoltó- nyüszítő- vacak, VACCZAKKK!! valóságok. Van rá egy méret szintjén telefonkábeltekercset heccelő holland medvekukkerem, hogy MIND ezt fogják szinkronvinnyogni:

Hömiéééééééhééért pontééééééééééén??

Hádddedeháá hömiéééért pohhohhontééén??

- miközben én békésen, vallásos megadással nyammogom a fincsi csemegét. Aki ugyanis nem teszi majd fel a fent sziluettezett, egyébként meghökkentően hibás kérdést, és inkább medvekukkert tol a konszenzusba, az túléli az egészet. Persze a többiek is, de szerintem nem mindig - traktorverzió: mindÉg - mindegy hogy Istenbébi melyik részén jössz ki! Ééééétteeed!!

Más. De nem úgy ám, gihi! Tartozom hetvenkilencmillió-hétszázhuszon-tizenezer ötösszáz-negyven-és-EGY vallomással. Ezek között viszont rengeteg olyan van ami gyakorlatilag az ég egy adta-és-tagadta világokon át senkit és senkit se nem érdekel,  - mint pl.: elváltak a szüleim, de lett nevelőfater, hozott teljesen jó holdjárót, és akkor, hát, mi tagadás, deal lett - így ezúttal is a Kurrens Mogyor Fősodorjobboldal lelkes, 'odományos!! igényű kiröhögésére csábítom a kedves látogatókat és az őrült sportolókat -

MOST!

Márpedig a Fősodros Kurrens Magyar Jobboldal teljesítménye egyre abszurdanhumorosabb, - azzal a különbséggel, hogy ők rosszak a humorban - és egyre JOBBan örülök a szerintem sokkalta védhetőbb és ésszerűbb műsort nyomató Herényi szerepléseinek, példának nem okáért, hanem kedvéért. Egy hagyományos dakota valagtetoválás tükörértelmezése kapcsán elmondhatno-ók: Orbán Viktor politikai jövőegén bizony-bizony gyülekezni kezdtek a setét gomolyfellegek. És itt van, hogy miért: a Világméretű LefeFFió kapcsán - amiről, köszönhetően Orbán Viktornak, megtudhattuk hogy az emberi kapzsiság okozta - meglehetősen szigorlatos és kérlelhetetlenül józan szövetségek formálódtak. Eddigi kedvencem a Reformszövetség, mely tömöríti a gazdasági szcéna hazai Főpengéit. Azokat a nagyon gazdag bácsikat, - magyar emberek egyébként, most nemfideszes értelemben - akiknek sokkal több pénze van, mint amennyit el lehet költeni. Nekem is ennyi kell, lécci ne klikkelgess!

 

Vegyük észre: jelen idő szerint úgy néz ki, hogy benéz. Orbán, mármint. Jövő évtől, ha Gyurcsány csakugyan belekezd az elkerülhetetlen átalakításokba, és teszi ezt a Reformszövetség elvi szinten már most- és természetszerűleg megadható támogatásával, akkor felvetődik: Orbán. Mi. A. TSODÁT. Fog. Mondani. ? És akkor derül majd ki, hogy eddig sem mondott mást, mint PONT azt. És ami miatt ez szomorú: hogy ez nem is vicc. De jó lenne ha lenne együttműködő, nemkirekesztő nembigott Jobboldali Párt! Szerintem a Fidesz kirekesztőbb mint a Jobbik. Mi van, csuklottál? Akkor újra:

Feltevés:

Szerintem a Fidesz kirekesztőbb, mint a Jobbik.

Megerősítés:

Egy ilyen radikális formáció, mint a Jobbik, az legalább mindenhez viszonyulva deklarálja stigma-valóságát, meg van mondva, hogy össze lesz csukva az RTL Klub és az ATV székháza az aranyeres csipába, remélhetőleg TANKALL és LÉZERREL, de ha az nincs, jó a KASZA és SZITOKSZÓ is. Egyébként tényleg. Mármint, hamán' és homoon' összecsukás. Az összecsukással magával természetesen nem azonosulok, mert szeretem ha mindenki azt néz és azt pofázik, amit akar. Vona Gábornak mi a picinke pélóért fáj ha valaki azt nézi hogy Győzike kaméleonok végbeléből szívogatja ki a contentet? Én nem nézem, mert nem érdekel. Szerintem ez egy kiváló módszer!! De legalább tudjuk, hogy Vona Gábor nem így gondolkodik.

A Fidesz módszer teljesen más. A Fidesz megalázásra utazik, effektíve nem tekinti vitapartnernek az egyet nem értőt, megadom, hogy nem veszi emberszámba, mert nekik szabad kimenni, amikor Gyurcsány beszél. Ez a hozzáállás a legundorítóbb amit láttam eddigi életem során. És ez a hozzáállás jellemzőnek tűnik az egész, Fidesz által proponált valóságélményre. Legszarabb, komolyan mondom! Tudom, mert tudok Fideszes lenni. Le-he-hegszarabb, higyj nekem, bébi!

A másik megalázása nagyobb genyaság, mint a másik lerúgása pörgőből. Ez egy veszélyes mondat volt, már olyan értelemben, hogy tudtommal ez volt ennek a blognak az eddigi legveszélyesebbje. Tehát magyarázni fogok, úgyhogy féjjé'!! Én egy nagyon békés embernek tartom magam, de hisztérikus MMA rajongó is vagyok. Ketrecharc. Szerintem a ketrecben szellemek verekednek, a hús csak Vetítője, Értelmezője, Tudósítója a belső folyamatoknak. Az Ütés melyet elszenvedsz, csupán a Gógyi, amit NEM exhibitáltál! De ami a Lényeg, kérem:

A harc megtisztel. Újra csak: a harc megtisztel. A harcos megtiszteli ellenfelét azzal, hogy ellenfélnek ismeri őt nem FEL, hanem EL. Ezek vitális, fontos felfogásbeli különbségek szerintem. Ellenfélnek ISMERNI EL demokratikus. Ellenségnek ISMERNI FEL traumatikuss.

Ellenfél, nem ellenség. Vona legalább ellenséget vél- és ismer fel, ennek mentén fogalmazza meg politikai agendáját. Amit mond, teljesen jó kiinduló alap egy budget kategóriás űrstratégia-játékban pl., vagy egy olyan hollywoodi szkifi sorozatban, amely végül nem jutott el a bemutatkozó epizódig, DE azért az akarat, a szemlélet megvolt! Egyszerűen nem az a világ van, - hálisten' - amiről Vona beszél. De én értem, hogy szerinte meg de. Hát akkor maradjunk egyelőre ebben, aztán meglátjuk 2010-ben szaladok e. Itt van, ehhez tessékszíves akkor most viszonyulni. Most van akciósan elvihető Morvai Krisztina póló is. IGEN? És mennyit fizetsz hogy HORDJAM? Ja, meg HOVÁ?

Tehát észleltük, hogy az álláspontok deklarálása, legyenek bár a különbségek erősen tónusozottak, felfesti az adott erőteret, így mindenki oda kerülhet, ahová való. Orbán viszont vetít, és pontosan azzal a hülyeséggel szedálja a szcénát, mely tupapirula mára a Fidesz Elnök egyetlen, kizárólagos eszközévé vált. Orbán régen demagógiát árult. Orbán ma már explicit hülyeséget árul. Imádom! Ezért még egy passzus Orbánozás jön, hangsúlyozom, hogy nem ellene, hanem értetek!

Orbán nem gyárt szart sem, mert Orbán szarnak ismeri fel a Miniszterelnököt. És ez baj. Megadom, hogy Orbán szart mégicsak gyárt. És azt becsempészi Hívei Agyhelyére, legyen miben kultiválni a tupapirulát. Ebben jó a kis hamis, ami engem őszintén sóZva megdöbbent. Mármint hogy ennyi, aktívabb szemlélődésre - tetszik ez a kép? - hajlandóságot nem mutató van e hazában.

Ráhúzok a tizenkilencre: szerintem a Fideszes hülyébb, mint a Jobbikos.

Mert a Jobbikost legalább hajtja a Vöröset Hánytató Gyűlölet. Neki faszán működő világmodellje van, hogy a rohaccsidók tartják a kezükben a pénzvilágot, a médiát és ezért minden mást is. Hát lapogatom hátad, aztán balta nélkül is, hát valakinek kezében kell tartania. A Fideszest csak a hülyeség hajtja. Mármint AZT a Fideszest, aki még MA is beszopja Orbán Viktor szub-színvonaltalan, faktum-paktum valóság-inkompatíbilitásait. Népi verzió: faszságait. Na de ha meg NEM szopja be, akkor meg hogyan lehet FIDESZES?? EZ itt a logikai Lébusz, kéLemszépen!!

És ide kapcsolódva pontosan ez az, amit Orbán Viktor soha nem fog megérteni. Helyesebben: precízen megért, de belső beismerésére, gyanítom, képtelen: Gyurcsány kiválóbb harcos, mint ő. Ez van, és ez vanik. Mert ahogy ütésváltásba keveredik Gyurcsány Ferenccel, úgy Orbánra két másodperc múlva elkezdik rászámolni a nyolcat. Orbán Viktor ezért tekinti Gyurcsány Ferencet praktikus szarnak ellenfél helyett. Neeem jó ám verekedni a szarral, ha a szar legyőz! Mert ez a szar bármikor lebírja őt, valóban.

És pontosan ez az is, amiért Vona Gábor legalább világosabban dumál, mint Orbán Viktor. Lehet tudni, hogy kit gyűlöl. Ugye mindenkit, aki nem olyan magyar és nem úgy, aki- és ahogy- neki tetszik. Szűkös kétségeim vannak csupán hogy kis inspekció után Vona csapatai engem is bőven kivégeznének, tehát korántsem a szimpátia, hanem egy markánsan semleges/tudományos nézőpontból közelítem a jelenséget. És még így is egy korrektebb felállásnak ítélem meg, mint Orbán Viktor átellenes oldalon lévő értékek-, és így emberek megalázásra kihegyezett BigottBirodalmát, ahol a nap végén valójában még kevésbé tudhatod mi a kotta. Orbán Viktor mindig azt ALÁZZA, - helyesbítsünk: próbálja alázni - akit éppen KEDVE tartja.

Újra tsak: amikor a Fidesz Elnöke bigottan igazgatja magát a szűk öltönyben, na, akkor aláz Orbán. És ne legyenek kétségeid, Móricka, ez Orbán Viktor Igazi Politikai Programja IS. Ez az öltönyigazgatás Orbán Viktor politikai üzenete és agendája. Ami azon túl van, az nem létezik. Az nem mérvadó. Azzal nem kell számolni. Azzal nem kell megharcolni. Azzal nem kell megverekedni. Következésképpen: alázható.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény politika reform recesszió

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr63814201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása