Resim hosting: UploadEdit.com

Friss topikok

Az újságírás kinyír, de életben tart míg csinálod

DON'T!

DON'T!

Levél Dél-Koreába : Louise C.K. beveszi Észak-Koreát?

2013.04.17. 14:16 GyZ

Carlin rajzfilmisztikus képregénykarizmát, színésszélsőségeket ötvöz a legkíméletlenebb keretezésekkel - ezen keretezések mentén téved pl Louise C.K, akinek a számai fél órán keresztül szólnak az izzadó valagáról, a retkes faszáról, és tudod, hogy nem túlzok - de Carlin sosem "téved" a poénjaival. Szerintem nála sosem volt fergeteg, mulatság tárgya a farka, a segglyuka, a szarása, meg az altesti funkciók, ami Louise C.K.-nál kb. a főattrakciók. Elkeserítő. Persze, nagyon vicces a pisikakiszarhúgyfospicsakurva, mind az öt másodperc alatt, amíg igen. 

Szélsőségig szaladsz, mikor azt mondod, nem lehet még egy Carlin. Carlin az összetevők szupermagas minősége miatt lehet az, aki - de hogy ezek az összevetők már szavatoltak egy Carlint, az egy precedens, egy újabb precedens lehetőségét tagadnod, pesszimisztikusan elvetned sima stocktévedés.

Csakhogy NEKIK kéne, a Carlin féléknek kéne IGAZÁN sztandapolniuk. Hozzá képest necessarily fikafityula a majority, de ettől a majorityt, a Carlinhoz képest másodvonalas - és akkor ultra-megengedő és lágyszívű vagyok - Louis C.K.-kat nem lehet - és nem is kell - lebeszélni róla, hogy próbálkozzanak. De gondolj pl a prím Louise De Funes-re (luídöfüné) akinek ha csak az agresszíven éber fejére nézel, máris röhögnöd kell. Ő ugyanolyan istenáldotta tehetség lehetett volna sztendupban, mint Carlin. Ezt az izgágaságot, restlessnességet, Carlin kurvajó hangját, gesztusrendszerét nem lehet pótolni, ezek eszközök, és jegyek, melyek vagy vannak, vagy csinálja valaki akkor is, ha nem tud egy olyan figurát radiálni, mint ő. Louise C. K. leplezetlenül örül a saját poénjainak, tudod, hogy így van. Nekem ez is kurva ellenszenves egy idő után, pedig a fazon maga egy szimpatikus valaki.

De Louise C.K. humora javarészt - aki egyébként ha minden igaz, kanadai - nálam mint szellemi táplálék is suttyó, parasztoptimalizált azért. Jelenleg. Persze, evolválhat a humora még. NÉHA felvetődik az intellektuális/gondolati igényesség nála, de azonnali odaájulás helyett bíhoneszt, és notice, hogy C.K. bármelyik pillanatban kész betrade-elni a "drágábban adott" intellektuális kommoditásokat - amelyekből Carlin egy nukleáris támadást indít feléd a Modern Man-nel - ha végre-valahára újabb blokkot adhat elő az izzadó valagáról, és ha te is láttad ezeket a korábbi cuccait is, akkor tudod, hogy ezúttal sem túlzok. Louise C.K. túl sokat, téééényleg kurva sokat, istentelenül sokat ugat a kibaszott faszáról, az izzadó, vörhenyes segglyukáról, arról, hogy a lánya hány ipari pelenkát szarik tele, árjú szériusz, jufetfak? Hogy ennek örülnek azok a parasztok, az őket minősíti. DLÁ-t ennek a humornak a 75%-ával nem lehetne kifizetni, trasztmi.

Néztem tegnap két újabb Louise C.K.-t, direkt, hogy hátha meglágyít. Szeretem, ha meglágyítanak, és meglágyítható, meggyőzhető vagyok. De nem olcsón. Na de. Amikor Louis C.K. azt ecseteli, hogy hogyan nyalatja le a gecit a kutyájával a heréjéről maszturbálás után, vagy hogy hogyan dögöljismegniggerpicsaszarvasozza le a halott szarvast akit autóval elgázolt, hogy hogyan szopná szifiliszes buzik nyíltsebes faszát a sikátorban, csakhogy AIDS-et kapjon, és ezzel az AIDS-el olyan szívesen baszná meg a szarvast, akkor szerintem alapvetően "téved" a humora, és C.K. olyan olcsó, eredendően alacsony motivációjú/létrendű számításokkal operál - röhögni fognak, mert olyan képtelen undormányságokat mondok, hogy ajvé!, és ezek a szarháziak eddig terjednek - poénmodulokat vet a közönség elé, amelyekről tudja, hogy működni fognak a RÁ jegyet vásárló parasztokon, akik ezért pénzt adtak ki a jegyidorában. A pénzükért röhögnek, nem azért, mert tényleg kurvajó az ügy. Az ügy néha jó. Nagyrészt altesti olcsó buzizás. És az kurvaisten hogy röhögni fog a hipokrata paraszt, mert őt aztán senki ne nézze prűdnek. "Hát hihetetlen bevállalás ahogy C.K. az izzadó picsájáról és az izzadságtól összeragadt heregolyóiról dumál, őőőrület ez az ember!" De egy egész blokkot per golyszli? Szóval a pénzéért mindenki hajlandó az alantasabb poénokon is röhögni, és C.K. kb. az alantas humor kurrens Főpápája, és az a kevés szellemi táplálék, amit hoz, teljesen korrekt, ezekre kéne rágyúrnia, és hagyni a picsába a picsájával való poénkodást. De megjósolom, hogy ez nem fog megtörénni, mert Louise C.K. annyira sosem lesz jó, mint Carlin - mert akkor már réééégen olyan jóvá vált volna - jegyet meg azok vesznek rá, akik az izzadt valagából kinövő poénokban érdekeltek. C. K. nem mindig szar, vannak ígéretes pillanatai - ezek a ritkábbak - de ha ő sztandupkolosszus, akkor Farkasházy Réka és a frufruja együtt a pángalaktikus Lady Gaga. 

A cikkedbe két helyen beleolvastam, mindkét helyen vadromantikus volt. "Mert a közönség nem téved" blabla. Jóhiszemű vagy, de csak a cikked pszeudo-kitöltéséért. A közönség FIZETETT, lásd fent. Majd elolvasom hátulról előre, általában így tudom túlélni a cikkeket, mert ha a vége jó, vagy még túlélhető, akkor az eleje megbocsájtható. Ha a cikk vége is ócska, nem csak az eleje, akkor azt a cikket nem olvasom el. Kinek van ideje arra.

Teszár Dávid szemlézése az amerikai komédia legjaváról :

http://filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=11127

Készült hozzá egy videó-embeddelt, internetes addendum is:

http://filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=11127

Szólj hozzá!

Címkék: standup comedy Dél-Korea George Carlin Louise C.K.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaplayer.blog.hu/api/trackback/id/tr445231323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása